2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
IES – jak na to *** Základní ovládání U stránek s nadpisy různé úrovně se automaticky vytváří obsah Toto je klíčové tlačítko. Klepněte a můžete ihned.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Grafická úprava seminární práce
Editace vzorů aplikace APSTR
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Hromadná korespondence
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
INFORMATIKA 9. ročník. 3.hodina Navigace – tlačítko ZPĚT.
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_32_INOVACE_TE_5 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_258 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Word – Struktura dokumentu
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
RoBla Makra MS OFFICE.
EBSCOhost Collection Manager ~ Vytváření profilů Tutoriál support.ebsco.com.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Bloky – tvorba a vkládání ProgeCAD. Opakování Př. Nakreslete součást dle zadání (využijte hladin – obrys, osa, kóty): 1. Okótujte součást lineární kótou,
Mgr. Karel FischerZáhlaví a zápatí1 Dokument ve Wordu si můžeme zobrazit ve dvou základních zobrazeních : a) Zobrazení NORMÁLNĚ b) Zobrazení ROZVRŽENÍ.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Jak sestavit dokument v Apstr 4
Název společnosti Produkty a služby
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Návod na tvorbu vzoru 1. Základní údaje..
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Bloky – tvorba a vkládání
Název události Úvodní informace k události Podnadpis události Datum
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Datové referáty Apstr4.
Návod na tvorbu vzoru 1. Jak si upravit blok..
Editace vzorů aplikace APSTR
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Transkript prezentace:

2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků. Návod na tvorbu vzoru 2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.

Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků. Mnoho dokumentů, které sestavujeme, se dá rozdělit do několika typů, které mají určité části společné. Například usnesení začíná vždy spisovou značkou, pokračuje nadpisem „Usnesení“, následují informace o tom, který soud rozhoduje, datum vydání rozhodnutí, specifikace účastníků a předmětu řízení a text „takto:“ Pak přichází část, která je v každém vzoru pravděpodobně specifická, a to je výrok, případně odůvodnění (pokud se odůvodňuje) Nakonec každé usnesení obsahuje poučení o opravném prostředku, datum a místo vydání a jméno a funkci řešitele.

Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků. Vzor můžeme tvořit dvěma způsoby: Buď do každého vzoru (v našem případě usnesení) vypisovat všechny kódy znovu (pro spisovou značku, soud, datum vydání, účastníky, případně záhlaví atd.), nebo Použít blok, který již všechny tyto kódy obsahuje a na něj ve vzoru odkázat.

Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků. Proč použít druhý způsob – bloky: Rychlost – není třeba vypisovat jednotlivé kódy, stačí jej vložit pár kliknutími. Vzor lze snadno poskládat jako puzzle během pár minut. Jednoduchost – není třeba znát kódy, případně místa, kde je hledat. Snadná úprava – pokud je třeba změny, stačí ji provést na jednom místě – v bloku, a změna se projeví ve všech dokumentech, ve kterých je odkaz na blok vložen, je jedno, zda se jedná o systémové, veřejné či soukromé vzory. Tříúrovňový systém – systémové, veřejné a soukromé bloky. Veřejné mají přednost před systémovými a soukromé před veřejnými a systémovými. Uživatel si může upravit blok, uložit jej do soukromé či veřejné složky a nadále používat systémové vzory.

Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků. Co jsou to bloky: Blok je samostatný dokument napsaný ve Wordu. Většinou obsahuje část textu, která je společná pro více vzorů. Proto se nikdy nesestavuje samostatně a nelze jej nalézt v seznamu vzorů. Vždy je obsahem jiného vzoru, který na něj odkazuje.

Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků. Jak tedy vložit blok do dokumentu? Apstr spusťte běžným způsobem (prostřednictvím ISAS nebo z plochy. V Hlavním menu zvolte možnost Vytvořit nový vzor dokumentu. Vzor pojmenujte.

Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků. Zobrazený Editor vzorů je možné minimalizovat. V tuto chvíli je vzor úplně prázdný, neobsahuje žádný kód. Blok do dokumentu vložíte kliknutím na tlačítko Vložit odkaz na blok.

Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků. Otevře se seznam bloků, se kterým se pracuje stejně, jako se seznamem vzorů. Ve vyhledávací řádce je možné filtrovat bloky dle jejich názvu. Po výběru a označení bloku je možné kliknout na tlačítko Vybrat.

Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků. Do vzoru můžete dále doplnit své výroky a odůvodnění a nakonec vložit konkrétní blok zajišťující zpracování konce rozhodnutí. Takto se blok vloží do vzoru.

Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků. Pokud jste se vzorem spokojeni a chcete jej uložit, stačí kliknout na křížek a uložit změny. Vzor můžete vyzkoušet již v editoru kliknutím na tlačítko Vyzkoušet.

Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků. Gratulujeme, vytvořili jste si svůj první nový vzor. Následovat bude návod, jak si upravit blok. Děkujeme za pozornost. Váš ApstrTým