Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

RoBla Makra MS OFFICE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "RoBla Makra MS OFFICE."— Transkript prezentace:

1 RoBla Makra MS OFFICE

2 Makra Pokud v aplikaci Microsoft Word provádíte určitý úkol opakovaně, můžete jej pomocí makra automatizovat. Makro představuje řadu příkazů a pokynů aplikace Word spojených do jednoho příkazu, pomocí kterého je možné provést příslušný úkol automaticky.

3 Typické použití maker:
urychlení rutinních úprav a formátování, kombinace více příkazů, například vložení tabulky o určité velikosti, s určitým ohraničením a s určitým počtem řádek a sloupců, rychlejší zpřístupnění možnosti v některém dialogovém okně, automatizace složitých posloupností úkolů.

4 Záznam makra Zaznamenání makra v aplikaci Word pracuje stejně jako zaznamenání na magnetofon. Zaznamenána jsou záměrná stisknutí kláves a klepnutí na tlačítka myši, která jsou převedena do kódu aplikace Microsoft Visual Basic for Applications (VBA). Při zaznamenávání makra můžete myší klepnout na příkazy nebo možnosti, nemůžete však vybrat text. Tyto akce je nutné zaznamenat pomocí klávesnice

5 Záznam makra

6 Uložení maker Makra můžete uložit do šablon.
Při výchozím nastavení jsou makra ukládána do šablony Normal.dot (Šablona Normal.dot: Globální šablona, kterou lze použít pro libovolný typ dokumentu. Úpravou této šablony můžete změnit výchozí formátování dokumentu nebo jeho obsah.), takže je lze používat ve všech dokumentech aplikace Word. Pokud chcete používat makro pouze v jednom dokumentu, uložte je do tohoto dokumentu.


Stáhnout ppt "RoBla Makra MS OFFICE."

Podobné prezentace


Reklamy Google