Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Návod na tvorbu vzoru 1. Jak si upravit blok..

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Návod na tvorbu vzoru 1. Jak si upravit blok.."— Transkript prezentace:

1 Návod na tvorbu vzoru 1. Jak si upravit blok.

2 Jak si upravit blok. Blok je samostatný dokument, jehož obsahem bývá text často se vyskytující v určitých typech dokumentů, který se ale samostatně nikdy nesestavuje a je vždy součástí jiného vzoru, který na něj odkazuje. Stejně jako vzory, i bloky mají tři úrovně – systémovou, veřejnou a soukromou. Při sestavování se Apstr podívá nejprve do soukromé složky uživatele, zda tam nalezne blok, na který odkazuje vzor, pokud jej nenajde, projde veřejnou složku a až v případě, že je v těchto dvou složkách neúspěšný, vloží do dokumentu systémový blok.

3 Jak si upravit blok. To znamená, že je možné vytvořit si soukromé či veřejné bloky a dál používat systémové vzory. Další výhodou je, že není třeba upravovat každý vzor zvlášť, stačí upravit jeden blok a změna se projeví ve všech vzorech (systémových, veřejných, soukromých, ale i civilních, opatrovnických, exekučních, případně i trestních a dalších), do kterých je blok vložen.

4 Jak si upravit blok. …nebo tak, že v seznamu vzorů zobrazíte náhled vzoru. Nejprve je nutné zjistit název bloku, který chcete upravovat. To lze tak, že se podíváte do vzoru,…

5 Jak si upravit blok. S blokem dále můžete zacházet jako s každým jiným vzorem. Proveďte požadované úpravy. Poté v seznamu vzorů vyberte blok se shodným názvem a klikněte na tlačítko Upravit.

6 Při sestavování se již dokument sestaví s Vaším soukromým blokem.
Jak si upravit blok. Úprava se projeví i ve všech ostatních vzorech, ve kterých je blok vložen. Blok uložte jako soukromý nebo veřejný. Je nutné ponechat bloku stejný název! Při sestavování se již dokument sestaví s Vaším soukromým blokem.

7 Jak si upravit blok. Stejným způsobem si můžete upravit i referát, ale o tom blíže v nějaké další kapitole. Příště si napíšeme něco o Základních údajích. Děkujeme za pozornost Váš ApstrTým


Stáhnout ppt "Návod na tvorbu vzoru 1. Jak si upravit blok.."

Podobné prezentace


Reklamy Google