Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Žvýkací guma 1 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba žvýkacích gum. Klíčová slova: Žvýkací báze, cukr, sladidla, peprmint, spearmint. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_17
Suroviny, rozdělení, speciální druhy žvýkací gumy žvýkací guma 1 Suroviny, rozdělení, speciální druhy žvýkací gumy
Charakteristika, rozdělení Oblíbený druh cukrovinek, v Evropě se začala konzumovat ve větší míře až po 2. světové válce Plátková žvýkací guma Polštářková žvýkací guma Balónková žvýkací guma
suroviny Žvýkací báze Cukr, sladidla Škrobový sirup
Chucení žvýkací gumy Peprmintové Spearmintové Ovocné Ostatní (skořice, anýz, lékořice a další)
Speciální druhy Bez obsahu cukru na bázi sorbitolu a manitolu S obsahem prostředků pro desinfekci ústní dutiny S obsahem látek s léčebným účinkem při zánětu horních cest dýchacích
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.