KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ  Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.
Advertisements

Pro 5. ročník INTERNET. Program v počítači. Prohlížíme si v něm internetové stránky. Prohlížeč / Vyhledávač.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Finanční gramotnost Autor: Mgr.Eva Burdová Určeno pro 2. stupeň ZŠ speciální.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Často slyšíme věty: Led je lehčí než voda Železo je těžší než peří Má však železná jehla větší hmotnost než peří v peřině?
Senioři a sociální sítě. Kolik je ale na sociální síti vlastně českých seniorů? Je to asi 5% z 3,5 mil.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
ČISTÉ BOTY NA KAŽDÉM KROKU HEUTE CZ, s.r.o.. O nás Co nabízíme Program SHINE & GO Naše zařízení.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Síťové operační systémy OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník 2016/17. Základní informace – záložka „studentům“ 1.Studijní řády a.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.33_Prvni_pomoc_stabilizovana_poloha.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Finanční gramotnost: Platební karty.
Grafická úprava prezentace
Tutoriál ~ eKnihy Stahování
Postup instalace produktu
Pojem přeměna obchodní společnosti
1/15 - Úvodní stránka, registrace Rezervační systém PRO TRAVEL CK
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Mzda Autor: Pavla Lukešová.
Bůh je moje jistota..
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Seminář pro příjemce OPVK
Grafické řešení lineárních rovnic
Příběh 2 oblázků s obrázky z Číny!
Projekt: Šance pro každého žáka Reg. číslo: CZ /0. 0/0
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
TÉMA: Počítačové systémy
VESMÍR.
První matematická lekce
Výzkum přírodních geochemických a remediačních procesů a jejich využití pro sanace po těžbě nerostů GEOCHEM Kontrolní den ‘04 GEOCHEM – KD 2004.
Poměr v základním tvaru.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Doplněk (verbální atribut)
První matematická lekce
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Obecné výklady o důkazech
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-01
Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Psychologie test.
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Poměr v základním tvaru.
Šárka poláčková SOŠS Kavčí Hory S3B
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Přijímací řízení na víceletá gymnázia pro školní rok 2019/2020
DENNÍ BRIEFING DEN 9 ( ).
Jen se tak koukám co zrovna děláš..
První pomoc.
T - testy Párový t - test Existuje podezření, že u daného typu auta se přední pneumatiky nesjíždějí stejně. H0: střední hodnota sjetí vpravo (m1) = střední.
Konstrukce trojúhelníku - Ssu
KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.
MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991
Transkript prezentace:

KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.

Instalace pasti Ve skutečnosti však osoba instaluje do bankomatu past, aby do ní „chytila“ dalšího uživatele karty.

Upozornění hlídače Úpravy na bankomatech jsou riskantní, proto tyto osoby pracují v týmech. Hlídač varuje před případným možným očitým svědkem / nebo na další potenciální obětí.

Oběť Zde se díváme na dalšího klienta používajícího bankomat po instalování pasti. Klient vkládá svou kartu a začíná transakci.

Spuštění PASTI Karta je bankomatem zabavena a zákazník je zmaten a ptá se sám sebe proč mu byla karta zabavena. Zde však vidíme obětavce, jak přichází na pomoc (POMOC!!!).

Poctivý lidumil nabízející POMOC Zde se díváme na zloděje předstírajícího pomoc. Ve skutečnosti se však po získání karty „zákazníka“, snaží dozvědět jeho PIN.

Získání přístupu k PINu Náš obětavec přesvědčuje „zákazníka“, že může dostat kartu zpět, pokud namačká svůj PIN, zatímco „pomocník“ ve stejné chvíli stiskne „zrušit“ a „vložit“.

Beznadějná situace, „odchod“ Po několika pokusech je „zákazník“ přesvědčen, že došlo k zabavení jeho karty. „Zákazník“ a náš obětavec odcházejí od bankomatu.

Získání KARTY Když si je zloděj jist, že je „čistý vzduch,“ vrací se, aby zabavenou kartu získal zpět ze své pasti. Nejenže má kartu, ale získal i PIN, který mu „zákazník“ nevědomky poskytl.

Útěk Zloděj získal kartu i PIN a odchází od bankomatu se 4000 £ z účtu „zákazníka“.

PAST Past je vyrobena z RENTGENOVÉHO filmu, což je materiál, kterému zloději dávají přednost hlavně kvůli černé barvě, která se vzhledově podobá štěrbině kartové čtečky.

Instalace PASTI Past je pak vložena do štěrbiny bankomatu. Při tom dává zloděj pozor, aby do štěrbiny nezasunul celý film Konce jsou přeloženy a opatřeny lepicími páskami pro lepší přilnutí k vnitřní a vnější ploše štěrbin.

NEVIDITELNÉ Jakmile jsou konce pevně přilepeny a připevněny ke štěrbině, je prakticky nemožné, aby je nic netušící zákazník objevil.

Jak dochází k „zabavení“ Vaší karty? Obě strany pasti jsou naříznuty, což zabraňuje vrácení karty ještě před dokončením transakce.

Vyjmutí „zabavené“ karty Jakmile „zákazník“ odejde a zloděj má Váš PIN, může odstranit nalepenou past tak, že uchopí přeložené konce a pak jednoduše stačí past, která zadržela Vaši kartu, vytáhnout.

DOPORUČENÍ 1.-V případě, že byla Vaše karta zabavena, prohlédněte si štěrbinu bankomatu a čtečku karty, zda na nich nejsou patrné nějaké známky zakázaných úprav. Jestliže uvidíte konce filmu přilepené ke štěrbině, odlepte je, past vytáhněte a kartu vyjměte. 2.- Tuto skutečnost OKAMŽITĚ nahlaste bance.

Tuto zprávu ihned pošlete přátelům a rodině.