Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ  Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ  Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu."— Transkript prezentace:

1 KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ  Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.

2  Ve skutečnosti však osoba instaluje do bankomatu past, aby do ní „chytila“ dalšího uživatele karty. Instalace pasti

3 Upozornění hlídače  Úpravy na bankomatech jsou riskantní, proto tyto osoby pracují v týmech. Hlídač varuje před případným možným očitým svědkem / nebo na další potenciální obětí.

4  Zde se díváme na dalšího klienta používajícího bankomat po instalování pasti. Klient vkládá svou kartu a začíná transakci. Oběť

5 Spuštění PASTI  Karta je bankomatem zabavena a zákazník je zmaten a ptá se sám sebe proč mu byla karta zabavena. Zde však vidíme obětavce, jak přichází na pomoc (POMOC!!!).

6 Poctivý lidumil nabízející POMOC  Zde se díváme na zloděje předstírajícího pomoc. Ve skutečnosti se však po získání karty „zákazníka“, snaží dozvědět jeho PIN.

7 Získání přístupu k PINu  Náš obětavec přesvědčuje „zákazníka“, že může dostat kartu zpět, pokud namačká svůj PIN, zatímco „pomocník“ ve stejné chvíli stiskne „zrušit“ a „vložit“.

8 Beznadějná situace, „odchod“  Po několika pokusech je „zákazník“ přesvědčen, že došlo k zabavení jeho karty. „Zákazník“ a náš obětavec odcházejí od bankomatu.

9 Získání KARTY  Když si je zloděj jist, že je „čistý vzduch,“ vrací se, aby zabavenou kartu získal zpět ze své pasti. Nejenže má kartu, ale získal i PIN, který mu „zákazník“ nevědomky poskytl.

10 Útěk  Zloděj získal kartu i PIN a odchází od bankomatu se 4000 £ z účtu „zákazníka“.

11 PAST  Past je vyrobena z RENTGENOVÉHO filmu, což je materiál, kterému zloději dávají přednost hlavně kvůli černé barvě, která se vzhledově podobá štěrbině kartové čtečky.

12 Instalace PASTI  Past je pak vložena do štěrbiny bankomatu. Při tom dává zloděj pozor, aby do štěrbiny nezasunul celý film Konce jsou přeloženy a opatřeny lepicími páskami pro lepší přilnutí k vnitřní a vnější ploše štěrbin.

13 NEVIDITELNÉ  Jakmile jsou konce pevně přilepeny a připevněny ke štěrbině, je prakticky nemožné, aby je nic netušící zákazník objevil.

14 Jak dochází k „zabavení“ Vaší karty?  Obě strany pasti jsou naříznuty, což zabraňuje vrácení karty ještě před dokončením transakce.

15 Vyjmutí „zabavené“ karty  Jakmile „zákazník“ odejde a zloděj má Váš PIN, může odstranit nalepenou past tak, že uchopí přeložené konce a pak jednoduše stačí past, která zadržela Vaši kartu, vytáhnout.

16 DOPORUČENÍ  1.-V případě, že byla Vaše karta zabavena, prohlédněte si štěrbinu bankomatu a čtečku karty, zda na nich nejsou patrné nějaké známky zakázaných úprav. Jestliže uvidíte konce filmu přilepené ke štěrbině, odlepte je, past vytáhněte a kartu vyjměte.  2.- Tuto skutečnost OKAMŽITĚ nahlaste bance.

17 Tuto zprávu ihned pošlete přátelům a rodině.


Stáhnout ppt "KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ  Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu."

Podobné prezentace


Reklamy Google