Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tydenní věštec 2.číslo Redaktor: Vitus Brzakus. HEJNO BĚHENIC  Jak je vám jistě známo, běhenice jsou malá stvořeníčka. Ovšem, když je jich celé hejno.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tydenní věštec 2.číslo Redaktor: Vitus Brzakus. HEJNO BĚHENIC  Jak je vám jistě známo, běhenice jsou malá stvořeníčka. Ovšem, když je jich celé hejno."— Transkript prezentace:

1 Tydenní věštec 2.číslo Redaktor: Vitus Brzakus

2 HEJNO BĚHENIC  Jak je vám jistě známo, běhenice jsou malá stvořeníčka. Ovšem, když je jich celé hejno přibližně s 1000 členy, jistě se nedá si jich nevšimnout. Jedno početné hejno běhenic se objevilo nedaleko Prahy. Není známo, jak se sem běhenice dostaly, ale ministerstvu dělalo velké problémy se jich zbavit. Hrozilo nebezpečí, že by si hejna všimli mudlové, protože se nezadržitelně blížilo přímo do středu města. Ministerstvo si s hejnem ovšem poradilo a zlikvidovalo je.

3 KOUZLA  Densaugeo – způsobuje rychlý růst zubů Deletrius – efekt Priori incantatem se zastaví Dissendium – otevírá tajné chodby Engorgio – zvětšuje živočichy nebo předměty Ennervate – pravdomluvné kouzlo

4 Nápis u Gringottových  Vstup cizinče, leč pamatuj:  poklad, jenž není tvůj,  hledáš-li v našich sklepeních,  životem odpykáš svůj hřích.  Koho by zlákal cizí skvost,  zaplatí za svou hrabivost.  Zloději, viz ty pevné zdi: najdeš tam víc než poklady.

5 VTIPY  Žákům prvních tříd odpadne hodina. Přijde k nim do třídy učitel na supla a chce se předvést, tak začne vykládat: "Tato třída má obvod 24 metrů a sluneční paprsky do ní dopadají v úhlu 38 stupňů. Dokáže z toho někdo odvodit, kolik mi je let?" Žáci přemýšlejí až se z nich kouří, ale nikdo neví. Až za chvíli se přihlásí Pepíček: "Je vám 42 let." "Ano, správně! Jak jsi na to přišel, Pepíčku?!" ptá se překvapený učitel. Pepíček odpoví: "Jednoduše - můj táta říká bratranci, že je napůl blbej, a tomu je 21..."


Stáhnout ppt "Tydenní věštec 2.číslo Redaktor: Vitus Brzakus. HEJNO BĚHENIC  Jak je vám jistě známo, běhenice jsou malá stvořeníčka. Ovšem, když je jich celé hejno."

Podobné prezentace


Reklamy Google