Speciální technologie 3. ročník obor kuchař

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Advertisements

CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.04 SOU Obořiště
autor Mgr. Alena Marková
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Průmyslová výroba hotových pokrmů 3. přednáška Tradiční technologie.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Rozvoj a zkvalitňování odborného vzdělávání na středních školách a vyšších odborných školách Moravskoslezského kraje s důrazem na odbornou praxi Tento.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Historie a vývoj kuchařského umění
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.07 SOU Obořiště
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.03 SOU Obořiště
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
„Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“ Technologie Ludmila Doležalová, č ročník, tříletý.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.06
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Studené předkrmy Střední odborná škola Otrokovice
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Kurz léčebné výživy a její praktické aplikace
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.08 SOU Obořiště
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – číšník - sevírka
Ostatní tepelné úpravy
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.14 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_514 Ročník: 2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_16.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 10 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 18 Název.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník - hotelnictví
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Moderní gastronomie Ruth Martin.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Transkript prezentace:

Speciální technologie 3. ročník obor kuchař Ing. Martin Vacek Speciální technologie 3. ročník obor kuchař ÚVOD 31.5.2018

Podklady pro výuku Internet Prezentace

Obsah Dietní stravování Různé způsoby stravování Diferencovaná strava Světová kuchyně Speciální pokrmy a výrobky z mas Ostatní speciální pokrmy Speciální tepelné úpravy Progresivní příprava pokrmů Příprava pokrmů ve speciálních podmínkách Dietní stravování Září 8 hodin - požadavky na dietní stravování - dietní systém a jeho význam - příprava dietních pokrmů - jednotlivé diety, příklady technolog. Postupů   Říjen 3 hodiny Různé způsoby stravování Vegetariánská, makrobiotická, RAW strava 3 hodiny Diferencovaná strava - význam diferencované stravy - rozdělení dle věkové kategorie - jednotlivé způsoby diferencovaného stravování Listopad až leden 21 hodin Světová kuchyně - charakteristika hlavních kuchyní Evropy, Asie a Ameriky - speciality hlavních regionů - odlišnosti při přípravě pokrmů a různorodost surovin - pokrmy etnických a náboženských skupin - Evropa – SVK, D, FRA, ITA, GB, RUS - Asie – ČLR, JAP, IND, THAI, - Náboženství – muslim, žid Únor až Březen 12 hodin Speciální pokrmy a výrobky z mas jatečních zvířat drůbežího masa králičího masa zvěřiny rybího masa a mořských plodu mletého masa – míšenin Duben 4 hodiny Ostatní speciální pokrmy - předkrmy a přílohy - obloženiny - moučníky 4 hodiny Speciální tepelné úpravy grilování, gratinování pečení v alobalu a papilotě flambování potravin a ovoce dokončování úprav jídel před hostem Květen 6 hodin Progresivní příprava pokrmů - příprava pokrmů z průmyslových polotovarů a dalších konveniencí - tepelná úprava dokončení zmražených jídel a konzervovaných jídel - využití moderního vybavení kuchyně při předběžné a tepelné úpravě potravin a pokrmů - zážitková gastronomie a moderní trendy 5 hodin Příprava pokrmů ve speciálních podmínkách - příprava pokrmů v dopravních prostředcích - nabídka sortimentu - příprava pokrmů v přírodě

Mezipředmětové vztahy Potraviny a výživa Léčebná výživa, směry ve výživě Technologie Příprava pokrmů na objednávku, technologické postupy Zařízení a provoz Organizace práce v provozu, využití zařízení Stolničení Servírování a prezentace pokrmů Odborný výcvik Uplatnění v reálném provozu

Hodnocení Aktivita v hodině Každý týden 10 minutový test cca 5x čtvrtletí Připravenost na hodinu + aktivní zapojení Práce ve skupině 2 – prezentace 1. pololetí Prezentace na vylosované téma zahraniční kuchyně Písemná zkouška 2x Formou testových otázek + psané otázky Kuchařský seminář V průběhu 1. pololetí se zkouškou ve druhém pololetí Ad. Prezentace S vylosovaným tématem budou stanoveny termíny – nesplnění hodnoceno 5 a stanovení náhradního termínu ve kterém může být dosaženo nejlépe hodnocení 3, při nesplnění hodnocení 5 Ad. Kuchařský seminář nesplnění účasti a vykonání zkoušky bude hodnoceno ve druhém pololetí jako celkově neklasifikován