Sójové a kokosové cukrovinky 2 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Sójové a kokosové cukrovinky 2 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Sójové a kokosové cukrovinky Klíčová slova: Sójové řezy, oplatková drť, cukrosirupový roztok, sójová směs Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_14
Sójové cukrovinky Sójové řezy
Charakteristika Mají tvar válečku Jsou posypány oplatkovou drtí
Výroba sójových řezů Vaření cukrosirupového roztoku Míchání sójové směsi Tvarování na pelotéze Řezání Balení
Vaření cukrosirupového roztoku a míchání sójové směsi Cukr se svaří v duplikátorovém kotli na 108 °C Přidá se škrobový sirup Roztok se míchá a dovaří na 112 – 116 °C V míchačce se rozmíchá sušené mléko, cukr a tuk Promíchává se 10 minut Přičerpá se cukrosirupový roztok a důkladně promíchá Přidají se sójové vločky, kokosový olej, rumové aroma, znovu se promíchá Vloží se do manipulačních van a nechá se 24 hod. odležet
Tvarování na pelotéze, řezání, balení Hmota je prohnětena šneky, drcena a vtlačována do tvarovací části stroje Tvaruje e do dvou pramenů Prameny jsou sekány na 35 – 37 cm a obalovány oplatkovou drtí Vkládají se ručně do sekačky, vznikne pět řezů – délka 7 cm a hmotnost 50 g Balí se jednotlivě do fólie a vkládají do krabic
Sójové řezy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.