Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Plánovací část projektu Cíl projektu - vychází z řešení z prognostické části, - odpovídá na otázku, čeho má být dosaženo? - představuje slovní popis účelu.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Dokument KAP MSK - obsah
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Vlastní hodnocení školy Vítejte na dnešní přednášce RNDr. Jiří Kuhn,
Aktuální informace o KAP a MAP
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Regionální environmentální centrum ČR
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Regionální akční plán ÚK – pracovní verze k
KOMUNITNÍ PLÁN PRO MĚSTO NOVÝ BYDŽOV (NOVOBYDŽOVSKO)
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava programového období 2014–2020
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Pozemkové úpravy.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Ing. Stanislava Správková
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Co přinesou nové zákony Vypořádání připomínkového řízení
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Republikový výbor pro prevenci kriminality
Transkript prezentace:

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2015 - 2017

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2015 – 2017 stěžejní strategický dokument kraje v sociální oblasti navazuje na plány předchozí je inovativní, konkretizuje síť sociálních služeb a vyjadřuje priority a oblasti, na které je potřebné se zaměřit a dále podporovat jejich rozvoj bude předkládán k žádosti o finanční prostředky ze státního rozpočtu na poskytování sociálních služeb aktualizován prostřednictvím jednoletých prováděcích dokumentů tzv. Akčních plánů

Obsahová část Střednědobého plánu 2015 - 2017 Střednědobý plán 2015 – 2017 je členěn na: Část A. Zaměřena na proces plánování: plánování na krajské úrovni, individuální projekty Olomouckého kraje, plánování na obecní úrovni Část B. Analytická část: základní sociodemografické údaje, analýza sociálních služeb v Olomouckém kraji Část C. Strategická: priority rozvoje sociálních služeb, rozvojové aktivity (popis rámcových a specifických cílů) Část D. prováděcí: síť sociálních služeb na rok 2015, 2016 a 2017, modelace sítě sociálních služeb vyjádřena podpora rozvoje konkrétním sociálním službám, s určením kapacity a přesného vymezení lokality v níž bude daná služba rozvíjena prioritou Střednědobého plánu 2015 – 2017 a rovněž cílem Olomouckého kraje, je vytvoření stabilní, kvalitní a ekonomicky udržitelné sítě sociálních služeb, která bude reflektovat potřeby obyvatel Olomouckého kraje

Akční plán rozvoje sociálních služeb Olomouckého kraje na rok 2015 Součástí Střednědobého plánu 2015 – 2017 je Akční plán rozvoje sociálních služeb Olomouckého kraje na rok 2015 akční plán na 2015 je jednoletým prováděcím dokumentem Střednědobého plánu 2015 – 2017 akční plány budou každoročně aktualizovány v návaznosti na potřeby zjištěné v kontinuálním procesu plánování na obecní i krajské úrovni, na podmínky stanovené Ministerstvem práce a sociálních věcí a v neposlední řadě v návaznosti na finanční zdroj jejich cílem je definovat síť sociálních služeb na území Olomouckého kraje včetně její ekonomické náročnosti

Schvalovací a připomínkový proces Střednědobého plánu 2015 – 2017 Za účelem dosažení co nejširšího konsenzu byl návrh Střednědobého plánu 2015 - 2017 vyvěšen na webových stránkách Olomouckého kraje k možnému připomínkování 37 připomínek k rámcovým a specifickým cílům, 37 připomínek k textové části, 20 připomínek k Akčnímu plánu. Celkem 94 připomínek Věcné připomínky byly do dokumentů zapracovány Návrhy dokumentů dále připomínkovaly odbory KÚOK a byly projednány v komisích Rady Olomouckého kraje Komise pro rodinu a sociální záležitosti 4. 8. 2014 Komise pro prevenci kriminality a drogových závislostí 5. 8. 2014

Schvalovací a připomínkový proces Střednědobého plánu 2015 – 2017 Návrh Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2015 – 2017 a Akčního plánu rozvoje sociálních služeb Olomouckého kraje na rok 2015 byl dne: 28. 8. 2014 schválen v ROK 19. 9. 2014 schválen ZOK Strategické dokumenty jsou vyvěšeny na webových stránkách KÚOK

Akční plán rozvoje sociálních služeb Olomouckého kraje na rok 2016 Od ledna 2015 probíhají přípravy na sestavení Akčního plánu rozvoje sociálních služeb Olomouckého kraje na rok 2016 Síť sociálních služeb bude modelována dle Postupu pro aktualizaci sítě sociálních služeb Olomouckého kraje (schválen ROK 4. 12. 2014) Aktualizace cílů a opatření Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2015 – 2017 bude probíhat v rámci činnosti pracovních skupin organizační struktury pro plánování sociálních služeb na krajské úrovni Po připomínkovém procesu předložení Akčního plánu rozvoje sociálních služeb Olomouckého kraje na rok 2016 ke schválení do ROK 4. 6. 2015, ZOK 26. 6. 2015

Děkuji za pozornost