Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina"— Transkript prezentace:

1 OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Kraje Vysočina 1. setkání platformy č. 3 OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina

2 Tematická setkávání minitýmů
Platforma → systém výměny informací, zkušeností a dobré praxe → východisko krajského akčního plánování Úkolem minitýmů: vyhodnotit analytická data v rámci jednotlivých oblastí intervence prioritizovat identifikované vzdělávací potřeby navrhnout řešení - konkrétní opatření (činnosti) k dosažení vzděl. cílů stanovit měřitelná kritéria splnění zvolených cílů popsat podmínky nezbytné k zajištění realizace opatření → výstupy společných setkávání budou zapracovány do KAP Setkávání minitýmů probíhá v rámci tzv. platforem. Minitýmy budou zaměřeny na akční plánování v rámci jednotlivých oblastí intervence (tj. povinných a nepovinných témat). Setkávání budou kromě jednotlivých OI zaměřena na: zlepšení řízení škol, hodnocení kvality ve vzdělávání plánování kroků a opatření ke zvyšování kvality vzdělávací soustavy v kraji.

3 Platformy a minitýmy (vazba na OI)
Platforma Minitým pro oblast intervence 1 1) Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě 2) Podpora polytechnického vzdělávání (přírodovědné, technické a EVVO) 3) Podpora odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů 2 4) Podpora kariérového poradenství 5) Rozvoj škol jako center celoživotního učení (dalšího profesního vzdělávání) 3 6) Podpora inkluze 7) Rozvoj výuky cizích jazyků 8) Zvyšování ICT kompetencí (vč. podpory konektivity a bezpečného internetu) 9) Čtenářská a matematická gramotnost a obsah kurikula III. kap. Analýzy – Zhodnocení stavu uplatňování OI → finální souhrn výsledků analýzy potřeb v území (popis xls. tabulky): - identifikace klíčových problémů, - odhalení jejich zjevných/příp. implicitních) příčin, - stanovení obecných i specifických cílů v rovině žádoucích změn v oblasti rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina → klíčové problémy byly roztříděny dle vazby na obecné krajské priority dle DZKV 2016 a následně přiřazeny k jednotlivým povinným či nepovinným OI.

4 Zaměření 1. setkání platformy č. 3
Program 1. setkání minitýmů v rámci platformy č. 3 vyhodnocení analytických dat v rámci OI → prodiskutování identifikovaných problémů, příp. doplnění chybějícího problému posouzení závažnosti potřeb (obecných cílů) a jejich následná prioritizace → zařazení potřeby do jedné ze tří kategorií: V – vysoká míra důležitosti (vč. argumentace) S – střední míra důležitosti N – nízká míra důležitosti záznam výstupů diskuse a prioritizace → na flip chart (např. A S) prezentace → představení výstupů členům platformy společná diskuse → prostor pro vyjádření všech členů platformy Ad 1. doplnění chybějícího problému → nutné doplnit celou logickou linku nově identifikované potřeby

5 Zaměření 2. setkání platformy č. 3
Příprava na 2. setkání minitýmů v rámci platformy č. 3 připomínkování Analýzy potřeb v území (termín ) → připomínky zaslat na seznámení s dokumentem Rozvojové priority v oblasti vzdělávání Program 2. setkání minitýmů v rámci platformy č. 3 vyhodnocení analytických dat v rámci OI → prodiskutování konkrétních opatření (činností) k dosažení stanovených cílů, příp. doplnění činností stanovení měřitelných kritérií pro posouzení naplnění vzdělávacích potřeb (dosažení obecných cílů v rámci jednotlivých OI) určení podmínek nezbytných k zajištění realizace opatření → záznam výstupů diskuse, prezentace a společná diskuse Příprava na 2. setkání minitýmů v rámci platformy č. 3 Zaslat připomínky k Analýze potřeb v území (soustředit se zejm. na oblast intervence dle zaměření minitýmu, v rámci kterého pracujete) - připomínky zapsat do připomínkového listu seznámení s dokumentem Rozvojové priority v oblasti vzdělávání – soustředit se zejména na konkrétní činnosti a kritéria splnění cílů včetně předpokladů (podmínek) pro jejich naplnění.

6 Dotazy, náměty, připomínky… Děkuji za pozornost
Dotazy, náměty, připomínky… Děkuji za pozornost. Krajský úřad Kraje Vysočina OŠMS, Oddělení rozvoje vzdělávání tel


Stáhnout ppt "OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina"

Podobné prezentace


Reklamy Google