Komunikace, etiketa – Mobilní telefon

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 st Class Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód.
Advertisements

HITRÁDIO FAKTOR  Zahájení vysílání: 1990 (tehdy na frekvenci 99,7 MHz)  Fůze: v r fůze Faktoru do společnosti MMS  Sídlo: U Tří lvů 5, České Budějovice.
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl – psané útvary (krátké informační útvary - útvary.
Eva Bělocká a Jan Kozák Etiketa workshop. O čem si dnes budeme povídat I. blok: Telefonování 1.Praktické cvičení 2.Pravidla slušnosti pro telefonování.
K OMUNIKACE VERBÁLNÍ A NEVERBÁLNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Český internet.  Současnou podobu českého internetu vytvořili z 99 % Češi, i když je dodnes většinou považován za něco mezinárodního nebo globálního.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
ZAL – 5. cvičení Martin Tomášek Pole - opakování Základní datový typ. V poli držíme více elementů (jednoho typu) S elementy v poli můžeme manipulovat.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vypravování 3 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Společenské vědy Legislativní proces v ČR.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_TELEFONOVANI_MOBIL_PR EZENTACE_14 Název školyStřední.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vendula Steidlová Název : VY_32_INOVACE_10_PSANÍ.
Úkol: 1. Snímku 2 přiřaďte na příslušná textová pole hypertextové odkazy na další snímky. Na pole odkaz vložte odkaz na wikipedii a stránku PowerPoint.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
Facebook.
Sociální interakce a komunikace
Tvůrčí setkání Jméno předvádějícího.
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Matematika 3 – Statistika Kapitola 4: Diskrétní náhodná veličina
Lineární funkce - příklady
Jednoduché účetnictví
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost POZNÁVÁME RODINU
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Slohová cvičení Popis. Slohová cvičení Popis Popis Popis pracovního postupu: 1)Vytvoření samostatného kuchařského receptu Vyberte si vaše oblíbené.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Výklad jako jedna z metod výuky
Soustava dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
GONIOMETRICKÁ FUNKCE SINUS
Den otevřených dveří, Denní stacionář Domino Vás srdečně zve na
Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk, Slovotvorné způsoby
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
Uvedení CLILu na školách První kroky
Prevence kyberšikany Veronika Skřenková.
Soustava dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Paralelní a sériový obvod
Styl prostěsdělovací Jde o oblast běžné každodenní komunikace v rodině, na pracovišti, mezi přáteli. Produktor navazuje kontakt s příjemcem,podává mu informace.
ZAL – 8. cvičení 2016.
Soustava dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_SPOLEČENSKÉ_CHOVÁNÍ Výchova.
Věcné učení Bezpečné chování ve škole, při hrách, výletech, koupání
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lenka Marková Název materiálu:
Rastrová grafika Základní termíny - rozlišení. Rastrová grafika Základní termíny - rozlišení.
Komunikace Hodnocení druhých. Komunikace Hodnocení druhých.
Funkční styl administrativní
POPIS Shrnutí učiva.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_CERTOVSKE_RYMOVANI Název materiálu:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Části obchodního dopisu, osnova
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Koubkovo devatero (úspěšného) komunálního politika
Věcné učení První pomoc
KOMBINACE BEZ OPAKOVÁNÍ
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
TŘÍDNÍ SCHŮZKY PROBĚHLÉ AKCE AKCE PŘED NÁMI EXKURZE VÍDEŇ
Inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály
Výuka matematiky v 21. století na středních školách technického směru
První pomoc.
ŠKOLNÍ ŘÁD JAKO ŽÁCI ČTVRTÉHO ROČNÍKU BYCHOM UŽ MĚLI VĚDĚT , JAK SE VE ŠKOLE A MIMO ŠKOLU CHOVAT ZOPAKUJEME SI ZÁSADY SPRÁVNÉHO CHOVÁNÍ.
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Komunikace, etiketa – Mobilní telefon

Úkol: Vytvořte tří – čtyřčlenné skupiny a sepište na papír co nejvíc společenských pravidel pro užívání mobilního telefonu: Zamyslete se, zda platí nějaká omezení pro užívání mobilního telefonu v dopravních prostředcích, u lékaře, v restauraci, v divadle.

V jakém časovém rozmezí (ráno - večer) je ještě slušné a únosné volat druhému? Na co musíme myslet při volání do zahraničí? Platí nějaká pravidla pro užívání smajlíků a MMS?

Podívejte se na pořad České televize Etiketa -„Miláček mobil“ http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1124997157-etiketa/204522161300039/ a připište si do vašich poznámek nové informace.

Metoda Kostka Budeme psát volným psaním (píšeme tak dlouho, jak nám to čas dovolí. Zaměřujeme se hlavně na sepsání myšlenek, nápadů – jakékoliv chyby či nepřesnosti odstraníme později. Pokud mě nic nenapadá, píšu: „Nic mě nenapadá, nic mě nenapadá…“ , něco mě po chvíli napadne. Nemluvíme, pracujeme samostatně). Na téma nahlížíme z různých úhlů pohledu, jako bychom ho přibližovali někomu, kdo je nikdy neviděl. Využijeme 3 strany kostky s různými pokyny, na každou stranu máme čas 3 minuty.

Téma : Mobilní telefon Popiš Aplikuj (jak a k čemu se dá použít) Argumentuj (napiš klady a zápory)

Texty si přečtěte ve dvojicích, oceňte konkrétní nápad (slovo, pasáž, formulaci…) Společné sdílení

Zdroj: http://www. ceskatelevize Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1124997157-etiketa/204522161300039/ www.kritickemysleni.cz