Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Facebook.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Facebook."— Transkript prezentace:

1 Facebook

2 Facebook Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování vztahů a zábavě. Se svými 800 miliony aktivních uživatelů je jednou z největších společenských sítí na světě, proto je také plně přeložen do šedesáti osmi jazyků.

3 Facebook byl založen Markem Zuckerbergem, bývalým studentem Harvardovy univerzity.
Původně byl tento systém omezen jenom pro studenty Harvardovy univerzity, který se jmenoval thefacebook.com. Poté byl povolen do různých univerzit pro dorozumívání studentů. Od roku 2006 se na Facebook může přihlásit kdokoliv starší 13 let.

4 Již v roce 2007 měl Facebook cca 57 miliónu aktivních uživatelů.
Od září 2006 do září 2007 se Facebook dostal z 60. na 7. pozici mezi nejnavštěvovanějšími stránkami světa. Společnost Facebook vydělává hlavně díky reklamám na stránkách, které jsou přesně cíleny podle zájmů uživatele a jeho chování na stránkách samotného Facebooku. Hodnota společnosti byla v roce 2006 odhadována na 100 miliónů USD. Jméno serveru vzniklo z papírových letáků zvaných Facebooks, které se rozdávají prvákům na amerických univerzitách. Tyto letáky slouží k bližšímu seznámení studentů mezi sebou. Dnes je Facebook tak rozšířený, že ho najdeme skoro v každých mobilních telefonech. Můžeme nalézt dokonce i speciální aplikace, které se používají pro zlepšení chatování nebo psaní zpráv a jejich odesílání.


Stáhnout ppt "Facebook."

Podobné prezentace


Reklamy Google