Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Věcné učení První pomoc

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Věcné učení První pomoc"— Transkript prezentace:

1 Věcné učení První pomoc
Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace Věcné učení První pomoc Zpracoval: Mgr. Ondřej Pacina Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace

2 VY_32_INOVACE_51_VU2_13 První pomoc
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Označení klíčové aktivity VY_32_INOVACE_51_VU2_13 Předmět Věcné učení Téma První pomoc Autor Mgr. Ondřej Pacina Anotace Seznámení se zásadami první pomoci Očekávané výstupy Znát zásady první pomoci Jazyk čeština Druh učebního materiálu POWER POINT Cílová skupina/ročník žák Speciální ZŠ/ ročník Cíl prezentace Získání nových informací a prohloubení znalostí žáků Časová dotace 20 minut Vytvořeno (škola, dne) Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, p. o., Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace

3 První pomoc Co dělat a kam zavolat.

4 První pomoc by měl poskytnout dospělý, ale i děti mohou pomoci.
Důležité je znát telefonní číslo na zdravotnickou záchrannou službu (záchranku). Toto číslo je jednoduché, je to 155. Můžeme zavolat z kteréhokoli mobilního telefonu i bez kreditu. První pomoc by měl poskytnout dospělý, ale i děti mohou pomoci. Pamatuj 155!

5 Poté vyčkáme na pokyny operátora, nezavěšujeme.
První pomoc Pokud se stane nějaký vážný úraz nebo jsi například svědkem autonehody, nejdříve zavolej záchrannou službu – číslo 155. Musíme sdělit: Jméno, příjmení Co se stalo Kde se to stalo Kolik je raněných, v jakém jsou stavu Poté vyčkáme na pokyny operátora, nezavěšujeme.

6 První pomoc Poskytnout pomoc by měl každý, ale nesmí při tom ohrozit vlastní život. To znamená, že například nemůžeme zachraňovat tonoucího, když jsme sami, protože by nás mohl stáhnout pod vodu. Také například u autonehody musíme dávat pozor, aby nás také nesrazilo auto a pohybovat se na místě nehody opatrně.

7 Zásady první pomoci Pokud člověk nedýchá, zakloníme mu hlavu a začneme s umělým dýcháním. Provedeme dva vdechy a poté vdech každých pět vteřin. Pokud člověku netepe srdce, musíme začít i s masáží srdce asi 100x za minutu. Pokud je na místě více lidí, střídají se až do příjezdu zdravotnické záchranné služby.

8 Zásady první pomoci Pokud člověk nedýchá, zakloníme mu hlavu a začneme s umělým dýcháním. Provedeme dva vdechy a poté vdech každých pět vteřin.

9 Zásady první pomoci Masáž srdce Položíme dlaně na střed hrudníku,
propleteme prsty a stlačujeme do hloubky 5 cm 100x za minutu.

10 Microsoft - http://office.microsoft.com
Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace POUŽITÉ ZDROJE Microsoft - „Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání v všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.“ Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace


Stáhnout ppt "Věcné učení První pomoc"

Podobné prezentace


Reklamy Google