Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Komunikace Hodnocení druhých. Komunikace Hodnocení druhých.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Komunikace Hodnocení druhých. Komunikace Hodnocení druhých."— Transkript prezentace:

1

2 Komunikace Hodnocení druhých

3 Úkol: Napište si do poznámek, kdy a kde v životě hodnotíte: Vzpomenete si na situaci, kdy jste se na základě hodnocení (zpětné vazby) něco naučili, někam se posunuli?

4 Podívejte se na ukázku z pořadu České televize „Komunikace je hra“ do 5:15 Proč otec v druhé ukázce neodcházel ze školy vzteklý a s opaskem v ruce? Napište alespoň dva důvody :

5 Zásady pro poskytování efektivní zpětné vazby:
Vždy reflektujeme jen to, co jsme slyšeli, viděli Používáme popisný jazyk bez hodnotících přídavných jmen Mluvíme za sebe, ne za lidstvo (Podle mě…) Snažíme se vyvarovat slov NIKDY, POKAŽDÉ, VŽDY Nesrovnáváme! Druhému nevnucujeme vlastní řešení a představy

6 Podívejte se na druhou ukázku http://www. ceskatelevize
Podívejte se na druhou ukázku 9:11 – V opakování situace 11:33 – 13:21 si zapište 3 rady, které moderátor dává ženě k vedení rozhovoru: (začněte v klidu, nenechte se rozhodit, využijte nabízené řešení)

7 Po opakovaném zhlédnutí poslední scénky http://www. ceskatelevize
Po opakovaném zhlédnutí poslední scénky 14:39 – konec zapište 4 chyby, kterých se otec dopustil (proč to nebyla kvalitní zpětná vazba?) (používal hodnotící přídavná jména, slova NIKDY, VŽDYCKY, srovnával, vnucoval vlastní představy)

8 Zdroje: http://www. ceskatelevize


Stáhnout ppt "Komunikace Hodnocení druhých. Komunikace Hodnocení druhých."

Podobné prezentace


Reklamy Google