Delfíni.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Advertisements

Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Oční vady. Krátkozrakost Dalekozrakost Šedý zákal Zelený zákal Vetchozrakost Šilhání Astigmatismus Tupozrakost Barvoslepost.
Lekce 6 – SCAMPER Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.08/ Modul 7 – Jsme kreativní.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_119_ Ryby mořské TEMA: Živá.
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Rozmnožování nižších obratlovců Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Biologie - biologie živočichů Datum vytvoření16.
Šablona : V/2 Sada: 1/25 Ověření ve výuce: Třída: 7 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_PŘČL.11 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková Datum vytvoření: leden 2012 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Přírodopis.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru MIEZ, předmětu ELEKTRICKÉ STROJE A PŘÍSTROJE, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Přísloví a rčení Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
Finanční matematika 5. (finanční gramotnost) Složené úrokování zkráceně.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Centrum ekologické výchovy „Aquila“ v Bartošovicích na Moravě.
Chobotnice pobřežní Johanka Sadílková.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 37 AnotaceRegulátory.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada05 AnotaceAbeceda.
DELFÍN Martina Malárová a Veronika Vachůnková. POPIS DELFÍNA -Živí se rybami a dalšímy mořskými živočichy, např. korýši a hlavonožci. Spotřebuje jich.
ŽIVÁ PŘÍRODA - opakování
ÚHLY, ÚHLÍKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
zpracovaný v rámci projektu
Název : VY_32_INOVACE_01_10_Zemětřesení
Chování ptáků Pětilístek: potrava
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Co je to NATURA 2000? NATURA 2000 je soustavou chráněných území evropského významu. Jejím prostřednictvím se chrání nejvzácnější a nejvíce ohrožené druhy.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Pozorování krkavcovitých
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Plazi II. Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s.
Volně žijící zvířata – rybník, potok
Delfín Skákavý Vypracoval: Martin Polášek
RYBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Počítače jsou naši kamarádi!
Rozdíly mezi lidmi jsou přirozené
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: OBRATLOVCI
Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Komanditní společnost
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
ÚSTROJÍ ZRAKU (opakování pojmů - 2.část)
Savci jsou vývojově velmi pokročilá třída obratlovců a v současné době osidlují téměř celý svět. Jejich hlavním spojovacím znakem je výživa mláďat produktem.
NERVOVÁ SOUSTAVA IV Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_23_Požár Téma: Požár
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
DRAVÍ VAČNATATCI AUSTRÁLIE
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
HADI /po výkladu si zapiš do sešitu/
Autor: Mgr. Karolina Pátková
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
DUM II. / 13. smysly Bc. Zdeněk Klíma.
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
VY_32_INOVACE_PŘZOO.16 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Ptáci Stěhovaví.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Kde najdu informaci o teplotě tání a varu různých látek?
Světelné jevy -shrnutí
VY_32_INOVACE_Mat_III_08 Poklad na ostrově Spodoba
Zoner Callisto 4 Callisto 2 – barvy, stín, šipky, vrstvy.
Příroda kolem nás. V únoru 2018 prvňáčci navštívili se školní družinou Východočeské muzeum. Čekala tam na ně milá paní průvodkyně, která je provedla.
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
Moudrost husí.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Slovní úlohy o společné práci − 3
Transkript prezentace:

Delfíni

Informace o delfínech Delfíni jsou malí kytovci. Většinou mají protáhlé tlamy a v nich až 200 malých špičatých zubů, některé jsou ideální pro chytání ryb. Žijí hlavně na volném moři, i když se někdy objeví blízko pobřeží.

Obrázky delfínů 1. část

Obrázky delfínů 2. část

Obrázky delfínů 3. část

Obrázky delfínů 4. část

Obrázky delfínů 5. část

Delfín si nemůže na rozdíl od ryb nebo suchozemských savců dopřávat spánku "na plný mozek", protože by se utopil. Spí tedy vždycky jen jedna jeho mozková hemisféra, zatímco druhá bdí a hlídá. Spánek "na půl mozku" není v přírodě zase až tak neobvyklý, docela dobře jej zvládají i ptáci. Například husy spící na kraji hejna mají bdělou tu hemisféru mozku, která kontroluje oko obrácené ven z hejna. Husy tak mají větší šanci zaznamenat blížící se nebezpečí. Husy uvnitř hejna spí "na celý mozek".