Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny"— Transkript prezentace:

1 Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Zvířata domácí a volně žijící VY_52_INOVACE_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

2 Anotace: Žáci poznávají jednotlivá zvířata. Reagují na slovo „ukaž“
Anotace: Žáci poznávají jednotlivá zvířata. Reagují na slovo „ukaž“. K názvu přiřazují správné zvíře buď přetahováním nebo tužkou v rámci rukopisných poznámek. Učitel vysvětlí pojmy „domácí a volně žijící zvíře“ pomocí obrázků. Žáci pak rozhodují, zda zvířata žijí volně v přírodě nebo zda jsou domácí. Všechna zvířata umí pojmenovat. Třídí zvířata na skupiny - volně žijící, domácí. Žáci vypráví o tom, zda někdy uvedená zvířata viděli. K tomuto materiálu ještě existují zalaminované obrázky zvířat, se kterými žáci dále pracují - třídí je na skupiny, kompletují z nastříhaných částí. Délka trvání práce s tímto materiálem: Zhruba 30 minut Autor: Daniela Tájková Datum vytvoření: Podzim 2011 Speciální vzdělávací potřeby: ADHD, autismus, MP. Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět. Druh učebního materiálu: Interaktivní DUM Inovace: Rukopisné poznámky v rámci nového softwaru Microsoft Cílová skupina: Žák (s autismem, střední až těžkou MR). Stupeň a typ vzdělávání: ZŠ speciální, 1.stupeň, 1. období. Věková skupina: 6 – 9 let.

3 KŮŇ KRÁVA LIŠKA KOČKA PES ŽÁBA

4 Domácí zvířata jsou ta, která chováme na dvoře, ve stáji nebo doma
Domácí zvířata jsou ta, která chováme na dvoře, ve stáji nebo doma. Člověk se o ně každodenně a pravidelně stará. Jsou to například: Kráva, koza, prase, kůň, husa, kachna, slepice, krůta, ovce, kočka, pes.

5 Volně žijící zvířata jsou ta, která žijí v přírodě
Volně žijící zvířata jsou ta, která žijí v přírodě. Člověk se o ně stará velmi málo nebo se o ně nestará vůbec. Jsou to například: Srnec, jelen, jezevec, liška, žába, mravenec, divoká kachna, divoké prase, lasice, vydra, labuť, bažant, sova, datel.

6 Rozděl volně žijící a domácí zvířata. Správně je pojmenuj.

7 DOMÁCÍ ZVÍŘATA VOLNĚ ŽIJÍCÍ ZVÍŘATA

8 Zdroje a citace: Microsoft Office - Klipart


Stáhnout ppt "Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny"

Podobné prezentace


Reklamy Google