Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Části obličeje VY_52_INOVACE_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101 Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Části obličeje VY_52_INOVACE_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101 Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny."— Transkript prezentace:

1

2 Části obličeje VY_52_INOVACE_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101 Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

3 Anotace Žáci procvičují části obličeje. Úvodní list je určen pro opakování jednotlivých částí obličeje – žáci společně říkají básničku, ukazují obličejové části na obrázku i na sobě. V druhé části žáci postupně vytvářejí obličej přetahováním jednotlivých jeho částí – úryvek básničky napoví, kterou část obličeje mají přesouvat. Poslední list je určen k opakování. Po správně dokončeném úkolu učitel pustí „potlesk“. Autor Období vytvoření materiálu Mgr. M. Fixová srpen 2011 Speciální vzdělávací potřeby ADHD, dyslexie, dysgrafie, dyskalkulie, Autismus, MP Vzdělávací oborČlověk a jeho svět Druh učebního materiálu Interaktivní DUM Druh interaktivity Využití interaktivní tabule a práce s PC Cílová skupina Žák - se středně těžkým mentálním postižením Stupeň a typ vzdělávání Základní škola speciální – 1. stupeň, Typická věková skupina 6 – 11 let/ 1. – 6. ročník Identifikátor materiálu: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd, 01

4 OBLIČEJ Velké kolo – to je hlava, Ta nám všechen rozum dává. A když chceme vidět svět, dvě oči sem dáme hned. Obočí – to chrání oči, to tu zkrátka musí být. Něco voní – zpívá kos. Nám to řekne malý nos. Jak chutná pečená husa? Tohle pozná naše pusa. Na strany teď dáme uši, protože ty všechno slyší. Co sem ještě patří asi? To jsou přece naše vlasy!

5 Velké kolo – to je hlava, Ta nám všechen rozum dává.

6 A když chceme vidět svět, dvě oči sem dáme hned.

7 Obočí – to chrání oči, to tu zkrátka musí být.

8 Něco voní – zpívá kos. Nám to řekne malý nos.

9 Jak chutná pečená husa? Tohle pozná naše pusa.

10 Na strany teď dáme uši, protože ty všechno slyší.

11 Co sem ještě patří asi? To jsou přece naše vlasy!

12 OBLIČEJ Velké kolo – to je hlava, Ta nám všechen rozum dává. A když chceme vidět svět, dvě oči sem dáme hned. Obočí – to chrání oči, to tu zkrátka musí být. Něco voní – zpívá kos. Nám to řekne malý nos. Jak chutná pečená husa? Tohle pozná naše pusa. Na strany teď dáme uši, protože ty všechno slyší. Co sem ještě patří asi? To jsou přece naše vlasy!

13 Zdroje http://office.microsoft.com/klipart


Stáhnout ppt "Části obličeje VY_52_INOVACE_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101 Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny."

Podobné prezentace


Reklamy Google