Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny"— Transkript prezentace:

1 Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Rok – měsíce v roce VY_32_INOVACE_4A_14 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

2 Identifikátor materiálu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT, 01 Anotace: Tento materiál slouží k opakování učiva. Žáci si zopakují jednotlivé měsíce a jejich základní charakteristiky. Přiřazují k jednotlivým větám správné měsíce. Na této stránce pracují pomocí animace – po kliknutí na správný měsíc obdélník „ přilétá“ na příslušný řádek. Žáci umí vyjmenovat měsíce ve správném pořadí. Doplňují je do vagónků (pomocí animace). Správné měsíce též zařazují tužkou (rukopisné poznámky) do příslušného ročního období. Délka trvání práce s tímto materiálem: Zhruba 25 minut Autor: Daniela Tájková Datum vytvoření: Podzim 2011 Speciální vzdělávací potřeby: ADHD, autismus, MP. Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět. Druh učebního materiálu: Interaktivní DUM Inovace: Rukopisné poznámky v rámci nového softwaru Microsoft 2010 Cílová skupina: Žák (s autismem, lehkou a střední MR). Stupeň a typ vzdělávání: ZŠ speciální, 1.stupeň, 1. období. Věková skupina: 6 – 9 let.

3 MĚSÍCE V ROCE Měsíce v roce jsou: Leden - začíná nový kalendářní rok
Únor - nejkratší měsíc v roce Březen - začíná jaro Duben - slavíme Velikonoce Květen - všechno v přírodě kvete Červen - první letní měsíc. Končí školní rok Červenec - první prázdninový měsíc. Koupeme se a opalujeme. Srpen - druhý prázdninový měsíc. Koupeme se a opalujeme. Září - začíná škola. Chodíme na houby. Říjen - konají se výlovy rybníků. Často bývá mlha. Listopad - ze stromů padá listí. Fouká vítr. Pouštíme draky. Prosinec - poslední měsíc v roce. Slavíme Vánoce.

4 Přiřaď správné měsíce:
……………………….je první letní měsíc. Končí školní rok, dostáváme vysvědčení. ……………………….je poslední měsíc v roce. Padá sníh, je zima. Slavíme Vánoce. V…………………….začíná jaro. Vyrůstají první květiny. V…………… všechno v přírodě kvete. V…………………….rostou houby. Je prvním školním měsícem. Začíná školní rok. ……………………….je nejkratší měsíc v roce. Má 28 nebo 29 dní. Bývají velké mrazy. červen březen květen prosinec září únor

5 Doplň správné měsíce.

6 LEDEN BŘEZEN DUBEN ZAŘÍ
ČERVENEC ZAŘÍ PROSINEC LISTOPAD ÚNOR ŘÍJEN ČERVEN KVĚTEN SRPEN

7 JARO LÉTO PODZIM ZIMA LEDEN LISTOPAD ŘÍJEN PROSINEC ÚNOR BŘEZEN ZÁŘÍ
Doplň správně měsíce. LISTOPAD ŘÍJEN PROSINEC ÚNOR JARO LÉTO BŘEZEN ZÁŘÍ DUBEN PODZIM ZIMA ČERVENEC SRPEN ČERVEN KVĚTEN

8 Zdroje a citace: Microsoft Office - Klipart


Stáhnout ppt "Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny"

Podobné prezentace


Reklamy Google