Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příroda kolem nás. V únoru 2018 prvňáčci navštívili se školní družinou Východočeské muzeum. Čekala tam na ně milá paní průvodkyně, která je provedla.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příroda kolem nás. V únoru 2018 prvňáčci navštívili se školní družinou Východočeské muzeum. Čekala tam na ně milá paní průvodkyně, která je provedla."— Transkript prezentace:

1 Příroda kolem nás. V únoru 2018 prvňáčci navštívili se školní družinou Východočeské muzeum. Čekala tam na ně milá paní průvodkyně, která je provedla stálou expozicí „Příroda východního Polabí“. A protože v přírodě nemají rostliny a zvířata cedulky se jménem, nenašly je tu ani děti. Právě na tomto byl postaven výukový program přizpůsobený věku žáků. Zásluhou vystavených exponátů a velkoformátových fotografií se děti ocitly přímo uprostřed přírody. Prošly borem, doubravou, smrčinou či lužním lesem, zavítaly na hráz rybníka, do rákosí, na rozkvetlou louku, pole nebo dvorek venkovského stavení. Naučily se nové názvy našich ptáků, například moudivláčka lužního. Při zpáteční cestě jsme se zastavili na zámeckém ochozu, kde se na sluníčku vyhřívali pávi.  

2 Nádvoří pardubického zámku.

3 Divočák je jako živý.

4 Chlapci hledají moudivláčka a při tom koulí oči na jezevce.

5 Děvčata v lese.

6 Tady bydlí liška.

7 Za námi je vodní hlodavec bobr.

8 Takhle vypadá krtek…

9 a srnčí rodinka…

10 V rákosí si labuť chrání své hnízdo.

11 Život nad vodou a pod vodou.

12 V okolí Kunětické hory můžeme vidět naši největší sovu Výra velkého.

13 Ryby žijící v Labi.

14 Vodní ptactvo.

15 Po starých zámeckých schodech.

16 Na památku máme paví pírko.


Stáhnout ppt "Příroda kolem nás. V únoru 2018 prvňáčci navštívili se školní družinou Východočeské muzeum. Čekala tam na ně milá paní průvodkyně, která je provedla."

Podobné prezentace


Reklamy Google