Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DELFÍN Martina Malárová a Veronika Vachůnková. POPIS DELFÍNA -Živí se rybami a dalšímy mořskými živočichy, např. korýši a hlavonožci. Spotřebuje jich.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DELFÍN Martina Malárová a Veronika Vachůnková. POPIS DELFÍNA -Živí se rybami a dalšímy mořskými živočichy, např. korýši a hlavonožci. Spotřebuje jich."— Transkript prezentace:

1 DELFÍN Martina Malárová a Veronika Vachůnková

2 POPIS DELFÍNA -Živí se rybami a dalšímy mořskými živočichy, např. korýši a hlavonožci. Spotřebuje jich asi 5 kg za den. -Delfíni žijí většinou ve skupině. -je druh kytovce z čeledi delfínovití.

3 Vzhled -Délka jeho těla činí 1,8-2,6 m, hmotnost asi 75-115 kg. -Je tedy menší než delfín skákavý. -Jeho tělo je štíhlé, základní zbarvení hnědé až černé, na břiše bělavé, na bocích světlé skvrny a pruhy.

4 Kde...?? -Delfín je rozšířen téměř ve všech mořích od tropického po mírné pásmo. -Žije zejména v pobřežních vodách, kde je dostatek potravy. -Je nejhojnější druh delfína.

5 Způsob života.. -Je to společenský živočich. -Žije tedy v hejnech. -Když spí, spí vždy jen jedna půlka mozku a ´tou druhou dává pozor, když je jedna půlka,,unavená" vystřídá je. -Delfín obecný plave rychlostí 35 km/h.

6 .....zajímavosti -Pod vodou je schopen zůstat 3-4 minuty bez nadechnutí. -Domlouvá se pomocí takzvané echolokace ve velmi vysoké frenkvenci pohybující se mezi 2-10 kiloherci tj. vydávání signálů odrážejících se ve vodě.

7 POTRAVA -Jejich nejčastější rybí potrava jsou sledi a makrely, doplňují je hlavonožci. -Loví společně, ryby shánějí k sobě a nahánějí je k hladině.

8 Historie -Delfíni se poprvé objevili v miocénu (tj. asi před 25 mil. Let). -Jejich předchůdci jsou prakytovci (Archeoceti), kteří obývali naši planetu v océnu (tj. před 60 mil. let). -Jejich předchůdci jsou prakytovci (Archeoceti), kteří obývali naši planetu v océnu (tj. před 60 mil. let). -Dosud se archeologům nepodařil nalézt mezičlánek mezi prakytovci a pravými kytovci.

9 Dýchací soustava Delfín, stejně jako ostatní savci, dýchá plícemi. I když žije pod vodou, dýchá vzduch. I když žije pod vodou, dýchá vzduch. K tomu potřebuje orgány, které ostatní savci nemají. Jsou to například záklopky, které brání průniku vody do dýchací soustavy, vzduchové váčky, které zadržují vdechnutou vodu, ale slouží také jako zásobárna kyslíku. Pomocí těchto orgánů a speciálního "jazyku" umí vydávat zvuky, jako je pískání, vrzání, štěkání, mlaskání, atd.

10 Čerpali jsme..:) www.wikipedia. cz www.wikipedia. cz www.google.cz blog:


Stáhnout ppt "DELFÍN Martina Malárová a Veronika Vachůnková. POPIS DELFÍNA -Živí se rybami a dalšímy mořskými živočichy, např. korýši a hlavonožci. Spotřebuje jich."

Podobné prezentace


Reklamy Google