Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace Unkovice 28, p. Žabčice Autor: Bc. Jana Weisová Název: Nota osminová Vytvořeno: Odpilotováno: 08/2012 /2. ročník Téma: Délka not Vzdělávací oblast: Umění a kultura Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Materiál je určen k výkladu a procvičení učiva hudební výchovy ve 2
Materiál je určen k výkladu a procvičení učiva hudební výchovy ve 2. ročníku. Prostřednictvím prezentace si žáci osvojí notu osminovou, způsob jejího zaznamenávání a její délku. Práce obsahuje animace.

3 Nota osminová

4 - MÁ PRÁZDNÉ BŘÍŠKO A NOŽIČKU BŘÍŠKO PRÁZDNÉ – NOŽKY NE.
NOTA CELÁ - POČÍTÁME NA 4 DOBY - MÁ PRÁZDNÉ BŘÍŠKO A NOŽIČKU ZOPAKUJ SI BÁSNIČKU: CELÁ NOTA BLÁHOVÁ, BEZ VEČEŘE ZŮSTALA. PASTELKY SI ŠETŘÍME BŘÍŠKO PRÁZDNÉ – NOŽKY NE. BEZ NOŽIČEK NEUTÍKÁ, ČTYŘI DOBY ODPOČÍTÁ.

5 NOTA PŮLOVÁ TAHLE NOTA PŮLOVÁ, TO JE VELKÁ CHUDĚRA.
- POČÍTÁME NA 2 DOBY - MÁ PRÁZDNÉ BŘÍŠKO ALE MÁ NOŽIČKU ZOPAKUJ SI BÁSNIČKU: TAHLE NOTA PŮLOVÁ, TO JE VELKÁ CHUDĚRA. SKLADATEL JI NECHÁ HLADY, BŘÍŠKO VŮBEC NEVYBARVÍ. NOŽIČKU JÍ ALE DÁ, NA DVĚ DOBY POČÍTÁ.

6 - MÁ PLNÉ BŘÍŠKO A NOŽIČKU NOŽIČKU JÍ PŘIKRESLÍME.
NOTA ČTVRŤOVÁ - POČÍTÁME NA 1 DOBU - MÁ PLNÉ BŘÍŠKO A NOŽIČKU ZOPAKUJ SI BÁSNIČKU: TUHLE NOTU ČTVRŤOVOU, MÁME RYCHLE HOTOVOU. PLNÉ BŘÍŠKO VYBARVÍME, NOŽIČKU JÍ PŘIKRESLÍME. SNADNO SE I POČÍTÁ, JENOM JEDNU DOBU MÁ.

7 OSMINOVÁ c

8 1/2 1/2 1/2 1/2 1/2 1/2 1/2 1/2

9 NAMALUJEŠ PLNÉ BŘÍŠKO, NA NOŽIČKU PAMATUJEŠ. PRAPOREK JÍ PŘIDĚLÁŠ, OSMINOVOU NOTU MÁŠ. JE VŠAK RYCHLÁ, TO SI PIŠ! ZA PŮL DOBY UŽ JE PRYČ.

10 DOMALUJTE OBRÁZKY TAK, ABY Z NICH BYLY OSMINOVÉ NOTY.

11 SPOJ NOTY S ČÍSLEM URČUJÍCÍM POČET DOB:
2 1 1/2 1,5

12 4 1/2 2 1/2 OSMINOVÁ 1 4 2

13 - MÁ PLNÉ BŘÍŠKO, NOŽIČKU A PRAPOREK
NOTA OSMINOVÁ - POČÍTÁME NA 1/2 DOBY - MÁ PLNÉ BŘÍŠKO, NOŽIČKU A PRAPOREK ZOPAKUJ SI BÁSNIČKU: NAMALUJEŠ PLNÉ BŘÍŠKO, NA NOŽIČKU PAMATUJEŠ. PRAPOREK JÍ PŘIDĚLÁŠ, OSMINOVOU NOTU MÁŠ. JE VŠAK RYCHLÁ, TO SI PIŠ! ZA PŮL DOBY UŽ JE PRYČ.

14 Veškeré obrázky jsou vytvořeny autorkou prezentace pomocí programů sady Microsoft Office.


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace"

Podobné prezentace


Reklamy Google