Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011."— Transkript prezentace:

1 ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011

2 V této prezentaci jsou žáci seznámeni s jednotlivými druhy zvířat, která můžeme doma chovat jako mazlíčky.

3 Domácí mazlíčci Domácí mazlíčci Domácí mazlíčci jsou zvířata, která chováme pro radost. Žijí s námi v domácnosti nebo blízko lidského příbytku. Domácí mazlíčky mohou být např. : některá plemena psů kočky králíci křečci morčata plazi Mezi nejoblíbenější domácí mazlíčky patři psi a kočky.

4 PES DOMÁCÍ Pes domácí - má výborný čich a sluch. Známe mnoho plemen, které se od sebe liší (služební, lovecká nebo společenská). Některá plemena můžeme vycvičit pro potřeby myslivců, k vyhledávání ztracených osob, k hlídání stád hospodářských zvířat nebo jako vodiče pro nevidomé. Jsou to masožravci.

5 Kočka domácí – má výborně vyvinutý sluch a zrak, výborně vidí i za šera. Pohyb ve tmě ji usnadňují hmatové vousy. Má hbité tělo a ostré zatažitelné drápy. I u koček rozlišujeme jednotlivá plemena. Kočka je masožravec.

6 potkan křeček Hlodavce Hlodavce chováme ve speciálně upravených klecích. krysa

7 Plazi se chovají ve speciálně upravených teráriích. Tato zařízení jsou vybavena osvětlením a vyhříváním.

8 Ptáky chováme v klecích nebo ve velkých klecích - voliérách. Ty jsou umístěny doma nebo venku. andulky kanár červený korelapapoušek zpěvavý rosela pestrá andulka

9 želva nádherná sladkovodní akvária mořská akvária

10 Autor: Ing. Hana Adamcová Základní škola a mateřská škola Liběšice, okres Louny, příspěvková organizace Zpracováno v programu Microsoft Office 2010. Použité obrázky pocházejí z vlastních zdrojů. Použitá literatura: ŠTIKOVÁ, Věra. Člověk a jeho svět : Přírodověda pro 4.ročník. Brno : Nová škola, s. r. o., 2010. 80 s. ISBN 978-80-7289-211-2.


Stáhnout ppt "ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011."

Podobné prezentace


Reklamy Google