Řízení znalostí z pohledu práva

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Řízení znalostí z pohledu práva Seminář č. 4. Opakování Software pro tvorbu projektu jako platforma pro přenos znalostí – pro tým připravující projekt.
Advertisements

Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
Hody, hody doprovody TRADICE. Ve kterém ročním období jsou Velikonoce. 2 Léto Zima Podzim Jaro.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Výroba adventního věnce SEBEOBSLUHA. PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.2.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Co se přihodí … než se fotka narodí?
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Grafická úprava prezentace
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Tatínkovo nářadí pro předškoláky.
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ
Závěrečná konference Zlín,
Seminář pro příjemce OPVK
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Zpráva o činnosti za rok 2007
ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ.
Snídaně – oběd - večeře ZdravÍ, bezpečí.
KTERÝCH HRAČEK NA PÍSKOVIŠTI JE STEJNÝ POČET JAKO PUNTÍKŮ VE ČTVERCI?
Základní informace o poskytovateli
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PROJEKT MANAGEMENT (pro SEASON 2).
Najdi jarní květinu, která se nachází jen jednou
Zvuky hudebních nástrojů
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Cesta k flexibilitě J.Skorkovský ESF MU
ZVÍŘATA Kde které potkám?.
Informační gramotnost
Jak nám roste krokus vnímání.
Bc. Miloslava Vavříková
Včela medonosná.
Život v rybníce Jana Kučerová.
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
jak budovat kulturu školy společně
HODINY - poznej stejný čas, velikost
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Od semínka k pastelkám Řešení problémů, učení   .
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Poznávací schopnosti, zrakové vnímání
Název projektu | Název společnosti | Jméno prezentujícího
Vytváření podmínek pro podporu populací vranky obecné (Cottus gobio) v EVL Krkonoše Přednášející : Jiří KŘESINA.
Máte zájem o více informací?
JAZYK A ŘEČ Poznávací schopnosti – ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ, UČENÍ
Jak parkovat auta Radka Knotková.
Co si vezmu na….
Svátek svatého Martina
ČVUT, Fakulta stavební | 126MSFN - Český stavební trh
Poznatky ze života zvířat
Množství, symbol Základní matematické, početní a číselné pojmy a operace Řešení problémů, učení Jemná motorika, koordinace ruky a oka.
JAZYK, ŘEČ, ZPĚV A VNÍMÁNÍ
Odkrývání obrázků – poznej místa
Klíčové aktivity projektu
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Hudební nástroje vnímání.
Transkript prezentace:

Řízení znalostí z pohledu práva Seminář č. 4

Opakování Software pro tvorbu projektu jako platforma pro přenos znalostí pro tým připravující projekt pro hodnotitele projektu pro tým realizující projekt pro osoby evalující projekt

SW pro řízení projektu/řízení znalostí týmu Pozn. Benefit 7 nepatří mezi nejlepší SW pro tvorbu projektů, resp. pro řízení znalostí. Pro ukázku však vhodný vzhledem k otevřenosti. SW pro tvorbu projektů zajišťuje jeden ze základních principů řízení znalostí – tj. pracování zároveň, ne pracování v blocích (tj. vždy je lepší dokument společně vytvářet, než zpracovat koncept a ten 10x přepracovávat dle připomínek -> často ztráta původního účelu dokumentu). SW zajišťuje také možnost kontroly ze strany týmu – tj. jedná se o „data store“ aktuálních informací (nevýhodou nemožnost jít do historie). Nesporná výhoda přístupu k projektu odkudkoliv (dnes by mělo být nepřekročitelnou podmínkou pro efektivní přenos znalostí).

SW pro řízení projektu/řízení znalostí týmu Pokud nepoužívám komplexní sw pro komunikaci v týmu, je možné v kombinaci s jednoduchým nástrojem projektového řízení využít např. služby Google (komunikace v reálném čase, data store v rozlišení do minulosti, společné plánování pro tým a mimo samotný projekt apod.). Příliš rozdílných platforem však rapidně snižuje efektivitu práce v týmu! Jako max. počet systémů lze vidět 3, a to včetně e-mailu (při použití zařazování do složek, zvýraznění vyřízeného apod.). Jako vyrovnané lze pokládat počet dvou. Ideálem (avšak utopií) je systém jeden. Pokračování v ukázce na: https://www.eu-zadost.cz/ Podpůrné nástroje (př. úkolovníku).

Osobní adresáře Existence osobních online adresářů umožňuje: Efektivně vytvářet sítě Nalézt společnou nit pro start komunikace Zjistit si informace o zájmovém a pracovním pozadí osoby Zajišťuje efektivní nástup nových pracovníků do pracovních sítí a zároveň umožňuje udržet historii těch dřívějších Osobní adresář by měl být součástí většiny organizací, které mají nad 100 pracovníků.

Osobní adresáře Údaje na své stránce v osobních adresáři: Jméno Funkce Členství v týmech a sítích Sekce „o sobě“ Dovednosti Znalost jazyků Oblíbené webové stránky (členění na pracovní a nepracovní) Fotografie CV Kontaktní údaje Příklad: IS MUNI

Pracovní sítě Realizační sítě X Podpůrné sítě Realizační sítě: Vysoká míra formálnosti Měřitelné výstupy Vznikají často „shora“ Jsou efektivní, volný tok informací však často blokuje přílišná formálnost Podpůrné sítě: Nízká míra formálnosti Výstupy často kvalitativního charakteru Vznikají často „zdola“

Pracovní sítě Nutnost existence koordinátora sítě (admin): Formuluje pravidla sítě a její cíle Podporuje živou komunikaci (kladení otázek, obnovování pozornosti na otázky, které doposud nebyly zodpovězeny) Výsledky formuluje do závěrů (právní věty) a ty dále propaguje – mimo síť i v ní (motivace pro zodpovídatele dotazů) Zajišťuje pravidelné opakování událostí Spravuje seznam členů Členové pracovní sítě by měli být navázání na osobní adresář (viz dříve). Seznam pracovních sítí by měl být součástí podnikového adresáře také!

Pracovní sítě Pracovní síť by měla disponovat: diskusním fórem E-mailovou základnou Webovými stránkami s vyznačením aktuálních problémů a problémů úspěšně vyřešených

Opakování Učení se: Ex ante Interim Ex post

Použitá a doporučená literatura COLLISON, Chris; PARCELL, Geoff. Knowledge management. [s.l.] : COMPUTER PRESS, 2006. 236 s. ISBN 80-251-0760-4. Benefit 7 [online]: https://www.eu-zadost.cz/uvod.aspx

Děkuji za pozornost Tento studijní materiál byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.3.00/20.0014 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.