Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17"— Transkript prezentace:

1 Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17 Šablona číslo: VII. Sada číslo: 3. Pořadové číslo DUM:17. Autor: Mgr. Milan Žižka

2 Anotace: Digitální materiál spojující práci ve Wordu s prací na internetu a s tvorbou vlastního dokumentu. Umožňuje žákům vlastním tempem procvičit práci s kartou Rozložení stránky, s vyhledáváním a vkládáním z internetu. Druh učebního materiálu: Výukový Typická věková skupina: let Klíčová slova: Karta Rozložení stránky, Vzhled stránky, Orientace a velikost stránky, dokument .

3 Otevři si nový dokument, pojmenuj ho pozvánka a tvé jméno
Vytvoř pozvánku Otevři si nový dokument, pojmenuj ho pozvánka a tvé jméno

4 Pozvánku vytvoř na formát A 5. Na šířku.
Dnešním úkolem je vytvořit pozvánku na libovolnou akci, kterou si zvolíš. Práce odkazuje na Kartu Rozložení stránky Pozvánku vytvoř na formát A 5. Na šířku.

5 Karta rozložení stránky Velikost Orientace
Velikost (formát) dokumentu a orientaci (je li stránka na výšku či na šířku) volíš na kartě rozložení stránky ve skupině vzhled stránky. Karta rozložení stránky Velikost Orientace

6 Pozvánka musí obsahovat datum a místo
Pozvánka má dále obsahovat kdo zve, a další údaje o akci, např. kdo vystoupí nebo co lze vidět, slyšet, naučit se apod. Vol různé druhy, velikosti a barvu písma tak, aby na první pohled zaujalo to podstatné.

7 Můžeš vložit nadpis z WordArt. Vlož vhodný obrázek
Můžeš vložit nadpis z WordArt. Vlož vhodný obrázek. Používej barvy zvýraznění či pozadí tak, aby na první pohled zaujalo to podstatné. Vše hezky uspořádej. Hotový úkol ulož na svůj disk pod názvem Pozvánka a Jméno. Na pokyn vyučujícího zkopíruj hotovou pozvánku na společný disk G: do složky Pozvánka. Při prezentaci použito mat. Microsoft Word.

8

9 Ukázka Při prezentaci použito mat. Microsoft Word.

10 Ukázka Při prezentaci použito mat. Microsoft Word.

11


Stáhnout ppt "Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17"

Podobné prezentace


Reklamy Google