Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dopravní prostředky A jejich řidiči.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dopravní prostředky A jejich řidiči."— Transkript prezentace:

1 Dopravní prostředky A jejich řidiči

2 DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY

3 CO JEZDÍ PO ZEMI

4 CO LÉTÁ

5 CO PLUJE PO VODĚ

6 CO LÉTÁ

7 CO PLUJE PO VODĚ

8 Kdo řídí?

9 Kdo řídí?

10 Kdo řídí?

11 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast: Dítě a jeho svět Podoblast: Sociální poznatky Integrovaný blok: Já, ty, my a lidé kolem nás Téma: Dopravní prostředky a jejich řidiči Konkretizované výstupy: Dítě poznává, že každá práce je důležitá, a rozšiřuje si slovní zásobu Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Práce s materiálem 1. Snímek č. 2 – s dětmi si vyprávíme o dopravních prostředcích 2. Snímky 3 až 5 – s dětmi si říkáme, kde se který prostředek pohybuje 3. Snímky 6 a 7 – děti si procvičují získané znalosti 4. Snímky 8 až 10 slouží k vyvození povolání – tedy odpovídáme na otázku Kdo řídí? Např. traktorista, strojvedoucí aj. 5. Můžeme rozšířit o další povolání, která na obrázcích nejsou – např. bagrista. Vhodné pro děti středního školního věku. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Materiály, pomůcky Dotyková obrazovka, připojená k PC
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Zdroje volné zdroje – www.pixabay.com
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Dopravní prostředky A jejich řidiči."

Podobné prezentace


Reklamy Google