A – FORUM CS A KVALITA Mgr. Bc. Jan Vojvodík A – FORUM CS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Podporujeme Vaši budoucnost Bipartitní dialog v odvětvích.
Role obce v systému sociálních služeb Hradec Králové 7. května 2010 Jaromír Jech.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.,. Vznik zákona •Na tento zákon jsme všichni čekali víc jak 10 let •Přináší veliké změny do sociální práce.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Celostátní síť pro venkov
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
LIBERALIZACE POŠTOVNÍHO TRHU Česká pošta, s.p. Ing. Marcela Hrdá Generální ředitelka
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Mezinárodní konference Ekonomické fórum ČR – SR 2010 Možnosti přeshraniční spolupráce 2007 – 2013 Ostrava 28. – , hotel Imperial Ing. Rostislav.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Regionální politika ČR a EU 2 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
KONFERENCE „Konkurenceschopnost okresu Hodonín“ , PRUŠÁNKY
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Roadshow AHR ČR 12. října 2011 Parkhotel, Hluboká nad Vltavou Roman Vacho prokurista a výkonný ředitel 3 star activity hotels, s.r.o.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků1 JAK MŮŽE EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA MASARYKOVY UNIVERZITY PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
„SAMOSPRÁVA 2020“ (Řešení pro budoucnost) – Zlín Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb - konference MPSV Radka Soukupová Transformace a deinstitucionalizace prizmatem sociálních reforem.
PROGRAM Uvítání Představení konceptu Sítě včetně východisek – Rámec projektu PERUN – Zkušenosti ze zahraničí – Představení návrhu Sítě – Konkrétní možnosti:
Regionální politika, ano či ne Ing. Marek Jetmar, Ph. D
Infrastruktura ve Středočeském kraji
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Ministerstvo financí ČR
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
doc. JUDr. Jan Ondřej, CSc., DSc.
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Mezinárodní spolupráce
Lidé, procesy, partnerství
Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK – Plánování III J. Veselka D. Cieślar
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Seminář z cyklu „Hodnocení kvality VŠ“
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Ekonomika českého zdravotnictví
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Příprava, výstavba a provozování vysokorychlostních tratí (VRT)
Lidé, procesy, partnerství
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Transkript prezentace:

A – FORUM CS A KVALITA Mgr. Bc. Jan Vojvodík A – FORUM CS Domov důchodců Ústí nad Orlicí

Alzheimerova choroba - kapacita 10 740 lůžek u 210 poskytovatelů (poslední dostupný údaj z roku 2012) V LETECH 2013 A 2014 PRUDKÝ NÁRŮST KAPACITY. Z toho v roce 2012 v příspěvkovém sektoru 8 390 lůžek u 149 poskytovatelů, tj. 78% kapacity. V LETECH 2013 A 2014 SNÍŽENÍ PODÍLU VE PROSPĚCH SOUKROMÝCH ZAŘÍZENÍ.

Kvalita nutně vyžaduje: územní spolupráci PROBLÉM Kvalita nutně vyžaduje: územní spolupráci standardizaci procesů a postupů společné vzdělávání, které posiluje komunikaci Zařízení zřizovaná kraji a obcemi stále představují hlavního hráče na trhu sociálních služeb pro uživatele s demencí, ale jejich pozice rychle oslabuje.

NEMÁME: NAŠE HANDICAPY VIZE PROJEKTOVÉ KAPACITY NÁKLADOVOU KONKURENCESCHOPNOST TAH NA BRANKU

MÁME: NAŠE VÝHODY PEVNÉ POSTAVENÍ NA TRHU SPOLEČNÝ ZÁJEM SCHOPNOST SE DOMLUVIT A – FORUM CS

sdružuje desítky ředitelů příspěvkových organizací A – FORUM CS MÁ ZKUŠENOSTI A – FORUM CS sdružuje desítky ředitelů příspěvkových organizací může zapojit stovky odborníků a desítky expertů z řad členských organizací disponuje rozsáhlými praktickými zkušenostmi s poskytováním služeb

A – FORUM CS MÁ VIZE Příspěvkový sektor potřebuje v oblasti Alzheimerovy choroby financovat nástroje pro: EKONOMICKOU UDRŽITELNOST SLUŽBY SPECIFICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ STRATEGICKOU PERSONÁLNÍ POLITIKU

ROZUMNÉ POSLANCE A – FORUM CS HLEDÁ PARTNERY ODVÁŽNÝ VÝBOR PRO SOCIÁLNÍ POLITIKU  ROZUMNÁ MINISTERSTVA ODVÁŽNÉ ŘEDITELE PŘIPRAVME SPOLU SYSTÉM KVALITY A VZÁJEMNÉ PODPORY!

- řadu mezinárodních konferencí A – FORUM CS PŘIPRAVUJE - řadu mezinárodních konferencí rozsáhlou mezinárodní srovnávací studii vznik mezinárodní expertní sítě Již dnes vedeme jednání v ČR, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku, připravujeme připojení kolegů v Německu, Rakousku, Rumunsku a Bulharsku.

MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE OBROVSKOU KONKURENČNÍ VÝHODU MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE MŮŽE V LETECH 2014 – 2020 POSKYTNOUT PŘÍSPĚVKOVÉMU SEKTORU OBROVSKOU KONKURENČNÍ VÝHODU a přispět ke KVALITĚ, UDRŽITELNOSTI, EFEKTIVITĚ.

PŘÍSPĚVKOVÝ SEKTOR POTŘEBUJE EFEKTIVITU KONKURENCESCHOPNOST SPOLUPRÁCI MILIARDY Z EU DOSUD POSILOVALY PŘEDEVŠÍM NAŠI KONKURENCI. ZMĚŇME TO!

Mezinárodní choroba vyžaduje mezinárodní spolupráci. A – FORUM CS je připraveno. POTŘEBUJEME SE OPŘÍT O VÁS: POSLANCE, VÝBOR PRO SOCIÁLNÍ POLITIKU, MPSV, KRAJE A VELKÁ MĚSTA. SPOLEČNĚ VYTVOŘÍME SYSTÉM, SPOLEČNĚ MŮŽEME ČELIT VÝZNAMNÉ HROZBĚ.

DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Bc. Jan Vojvodík reditel@dduo.cz