Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů."— Transkript prezentace:

1 Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů

2 Lidské zdroje Nejcennější zdroj ve společnosti, Efektivní využívání přináší rozvoj společnosti, Přináší možnosti selhání – nejsou stroje, Při řízení potřebujeme získat cenné informace, které následně využijeme k efektivnímu řízení.

3 Personální audit Personální audit představuje účinnou formu cenných informací, které následně efektivně využijete při rozvoji lidských zdrojů a při optimalizaci a standardizaci procesů organizace. Zmapování procesů, efektivní řízení, nastavení komunikačních toků, delegování pravomocí a určení povinností je základním problémem mnoha organizací, zvláště při přechodech z jednotlivých etap vývoje.

4 Cíle personálního auditu Zvýšení efektivity pracovníků, Úspora mzdových nákladů, Úspora provozních nákladů.

5 Cíle personálního auditu Zhodnocení stávajících zaměstnanců z hlediska jejich osobnostních charakteristik a požadavků na danou pozici, Zhodnocení pracovní vytíženosti na jednotlivých pracovních pozicích a v návaznosti na to doporučení optimalizace počtu zaměstnanců, Zhodnocení využívání pracovních nástrojů a pracovního času.

6 Prostředky personálního auditu Zhodnocení stávajících zaměstnanců z hlediska jejich osobnostních charakteristik a požadavků na danou pozici: Řízený pohovor Psychologické dotazníky Hodnocení vedoucích pracovníků ….

7 Prostředky personálního auditu Zhodnocení pracovní vytíženosti na jednotlivých pracovních pozicích a v návaznosti na to doporučení optimalizace počtu zaměstnanců: Řízený pohovor Psychologické dotazníky Hodnocení vedoucích pracovníků On-line Personální audit

8 Prostředky personálního auditu Zhodnocení využívání pracovních nástrojů a pracovního času: On-line Personální audit

9 Monitoring aktivit uživatelů na počítačích Monitoring internetu Monitoring tisku Monitoring externích zařízení, např. flash disků Vše rychle, jednoduše a na jednom místě

10 On-line Personální audit Dlouhodobé reporty pro srovnání výkonnosti v čase, Připravené reporty pro snadné vyhodnocení, V souladu s legislativou Výsledky jednoznačně prezentované přes web rozhraní, Forma tabulek a grafů.

11 Cíle on-line personálního auditu Zvýšení efektivity pracovníků, Úspora mzdových nákladů, Úspora provozních nákladů. Efektivní využití výpočetní techniky, Průběžné a nepřetržité ověřování práce zaměstnanců, Možnost vyhodnocování v libovolný okamžik, Podrobné, objektivní a důvěryhodné výsledky, Jednoduché a přehledné vyhodnocení, Nízké náklady a rychlá návratnost investice, Snížení nákladů na tisk nebo připojení k internetu.

12 Názorná ukázka výsledků

13 CELKEM: 878h, 100 zaměstnanců, Ø 1 měsíc TOP 10 uživatelů: přes 20 hodin Nejvytíženější: 4 uživatelé přes 40 hodin Nejlepší výsledek: 15 uživatelů do 2 hodin Uvedené údaje jsou nad rámec obecné tolerance 1 hodiny denně!

14 Názorná ukázka výsledků auditu

15 Můžeme monitorovat? Ano, Naše řešení je v souladu s legislativou, Při monitoringu musí být uživatel informován, Záleží na formě sdělení: např. interní směrnice, ISO směrnice, kolektivní smlouva apod.

16 Můžeme monitorovat? Monitoring přístupu na web: V manažerském přehledu prezentujeme pouze kategorie webových stránek, Provedli jsme změnu od původní prezentace konkrétních webových stránek uživatele z důvodu ochrany osobnosti, V případě potřeby můžeme konkrétní web a osobu dohledat.

17 Diskuze, otázky?

18 SODATSW spol. s r.o. Založena v roce 1997 se specializací na SW zabezpečení koncových stanic a efektivní provoz organizací Certifikace ISO 9001:2001 a ISMS ISO 27001:2005 NBÚ Důvěrné, řešení vhodné pro systémy podléhající certifikaci dle zák. č. 412/2005 Sb. SODATSW spol. s r.o., Horní 32, 639 00 BRNO

19 Děkuji za pozornost Bc. Vít Kratochvíl Obchodní ředitel SODATSW spol. s r.o. mobil: +420 724 046 452 e-mail: vit.kratochvil@sodatsw.czvit.kratochvil@sodatsw.cz SODATSW spol. s r.o., Horní 32, 639 00 BRNO


Stáhnout ppt "Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů."

Podobné prezentace


Reklamy Google