DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Advertisements

Inventář na teplé nápoje
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.07 SOU Obořiště
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
VY_32_INOVACE_11_ODV_648_Str
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
VY_32_INOVACE_10_GAS_552_Sob
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_405 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Barový.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO49 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO59 Název.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 34 Název školy: Střední průmyslová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 29 Název školy: Střední průmyslová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 31 Název školy: Střední průmyslová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 10 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO 15 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_44 Název školy: Střední průmyslová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 18 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rošty, rožně, grily, mikrovlnná zařízení
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zařízení umýváren nádobí
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technika obsluhy – Barový inventář
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TOS_407 Jméno autora:
Transkript prezentace:

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_43 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Stolničení Tematický okruh: Druhy míšených nápojů a servis Téma: Barový inventář II. Ročník: 2 Jméno autora: Anna Hanáková Datum tvorby: 17. 12. 2012 Anotace: Prezentace seznamuje žáky s prací barmana a barovým provozem, zároveň je seznamuje s druhy míšených nápojů, jejich výrobou a správným servisem v praxi. Materiál je určen pro žáky 2. ročníku (opakování pro žáky 3. ročníku) obor kuchař, číšník do předmětu „Stolničení“. Slouží k výkladu a procvičení učiva na interaktivní tabuli.

Barový inventář II.

OBSAH Skleněný inventář Další pomůcky barmana Led Zdroje

Skleněný inventář I. Koktejlka 7 -10 cl coctail glass Old fashioned glass 20 - 24 cl Tumbler 15 - 18 cl highball glass Tumbler 25- 35 cl collins Kalíšek na nožce sour 14 -15 cl Koňaková sklenice - Napoleonka cognac glass Šampaňská flétna 15 - 20 cl champagne tulip

Skleněný inventář II. Vinné sklo od 0,15 – 0,4l Burgund Bordeaux Large champagne saucer Speciální Pousse cafés Shooters Likérky Hot toddycup 8. baculatější, štíhlejší, šampaňská miska 9. Dole buclatější horní okraj otevřený, malé soudečkovité, na teplé nápoje s objímkou

Další pomůcky barmana Souprava na bowle 4 – 5 l Různé druhy pinzet na ozdoby Kleště na led Menzura - zkumavka na přeměření zbytku lihovin Sifonové a šlehačkové lahve Různé druhy otvíračů konzerv Ozdobné rozetky a koktejlové ubrousky 4. Používá se při předávání směn - hárek

Led I. Barman ke své práci kromě inventáře a pomůcek potřebuje hlavně dostatek kvalitního ledu Existuje mnoho druhů ledu podle velikosti kostek, mezi nezbytné patří : Míchací Vložkový Vločkový

Led míchací Tvar krychle s ostrými tří centimetrovými hranami Tento led je vhodný k šejkrování nebo do míchací sklenice Nejpomaleji se rozpouští

Led vložkový Má více tvarů: Menší krychle Malé kuželky s dutinami nebo bez Používáme ho při přípravě long drinků, pokud to nenaruší chuťové vlastnosti nápoje Tento led se rozpouští rychleji než-li míchací

Led vločkový Vločkový led připravujeme z jakéhokoliv druhu ledu Led drtíme v ručním nebo elektrickém mlýnku Tento led používáme při výrobě nápojů s ledovou drtí: Frappés Cobblers Tento led se rozpouští velmi rychle

OTÁZKY A ÚKOLY Napiš pět druhů barových sklenic. Co je a k čemu slouží MENZURA? Jaké jsou základní druhy ledu, který je vhodný k šejkrování?

Zdroje Literatura: Internet: Burešová P:, Zimáková B:. Gastronomické služba – servis, Praha: vydavatel Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. 2007, ISBN 978-80-86578-86-6 Černý Jiří:. Barový provoz v kostce, Úvaly: vydavatelství Ratio, ISBN 80-902312-7-6 Mottl Jindřich:. Nápoje, Výroba, ošetřování, podávání, Praha: Grada Publisching 1996, ISBN80-7169-326-X Salač Gustav: Stolničení, Praha: Fortuna 2006, ISBN 80-7168- 752-9 Internet: Obrázky :. Sada Microsoft Office a web Office Online