Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 33 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Příprava minutkových pokrmů Téma: Minutkové pokrmy 1. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s přípravou a rozdělením minutkových pokrmů. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.

2 MINUTKOVÉ POKRMY 1. charakteristika

3 Charakteristika minutkových pokrmů
Rychlá příprava pokrmů pečením Na pánvi Na roštu Na rožni Rychlá příprava pokrmů smažením Ve fritéze

4 Doba tepelné úpravy Podmíněna druhem potraviny Způsobem úpravy
Velikostí porce Správnou / nesprávnou / organizací na pracovišti

5 Technika přípravy Přípravě věnujeme mimořádnou pozornost
Masité pokrmy vyžadují prudké opečení – koagulace bílkovin Pečení zbytečně neprodlužujeme – maso se znehodnocuje Důležitá je teplota tuku – náležitě rozehřátý, nepřepálený 200 Co – vyváří se akrolein

6 Zdroje LITERATURA: Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, ISBN Obrázky: Galerie Office,


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google