Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ"— Transkript prezentace:

1 GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ Free Powerpoint Templates

2 Anotace. Materiál poukazuje na rozdělení kovového
Anotace Materiál poukazuje na rozdělení kovového inventáře na úseku obsluhy. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova rozdělení, mísy, konvice Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály je součástí Inventáře na úseku obsluhy

3 KOVOVÝ INVENTÁŘ Rozdělení:
na servis pokrmů na servis nápojů

4 Kovový inventář na servis pokrmů
Mísy kulaté (na dorty, masa kulatých tvarů např.bifteky) oválné (na masité chody, výrobky studené kuchyně, studená masa - pečeně) obdélníkové (cukrářské výrobky, dezerty, studené předkrmy) obdélníkové (úzké, špičaté na servis ryb)

5 Kovový inventář na servis pokrmů
Mísy polévková mísa – terina (na podávání většího množství polévek) jednoporcové mísy (na servis příloh) dělené mísy (na pokrmy s teplým zeleninovým obložením)

6 Kovový inventář na servis pokrmů
výlevové šálky( na polévku) omáčníky ( jedno, i více porcové) timbál ( nádoba na dušené pokrmy s poklicí) miska na hlemýždě

7 Kovový inventář na servis pokrmů
Vanička na vařené ryby s pokličkou (uvnitř děrovaná vložka)

8 Kovový inventář na servis pokrmů
vanička na vařené ryby (uvnitř děrovaná vložka) s pokličkou poklice na mísy kulatého tvaru – GLOŠ (udržuje teplotu při servisu pokrmů) kastrůlek s pokličkou na dušené vnitřnosti (timbál) poháry na zmrzlinu

9 Kovový inventář na servis nápojů
Konvice na čaj (větší) na kávu, moka kávu džezva (na tureckou kávu) příbor na překapávanou kávu šejkr (na míšené nápoje)

10 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ"

Podobné prezentace


Reklamy Google