Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE"— Transkript prezentace:

1 GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ Free Powerpoint Templates

2 Anotace. Materiál poukazuje na skladování a evidenci. inventáře
Anotace Materiál poukazuje na skladování a evidenci inventáře. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova skladování, evidence, inventář Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály je součástí Inventáře na úseku obsluhy

3 Inventář na podávání pokrmů
myjeme v horké vodě s chemickým prostředkem opláchneme, osušíme, přeleštíme při skladování neštosujeme příliš vysoko skladujeme dle druhů a velikostí

4 Inventář na podávání nápojů
ošetřují obsluhující sklenice se myjí v horké vodě se saponátem oplachují se v čisté vodě, necháme oschnout na savé podložce a vypulírujeme ukládáme dle druhů do vitrín k usnadnění práce lze využít stolních myček na mytí skla

5 Příbory finančně nákladná součást inventáře, často se ztrácejí
příbory se myjí v horké vodě s chemickými prostředky oplachují a leští se příbory ukládáme na uzamykatelné místo

6 MSI jeho ošetřování patří k denním povinnostem obsluhy
během provozu je nutné pečovat o čistotu a bezvadný stav popelníky myjeme v horké vodě a leštíme

7 MSI hořčičníky zbavíme pod tekoucí vodou zaschlé hořčice, usušíme, přeleštíme slánky otíráme navlhčenou utěrkou a dosucha vyleštíme karafy myjeme častěji, aby si hosté při použití neznečistili ruce

8 Restaurační prádlo musí být čisté, nepoškozené a vyžehlené
použité odkládáme na vyhrazené místo prádlo skladujeme v čistých suchých dobře větratelných místnostech ukládáme do regálů dle druhů a velikostí

9 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE"

Podobné prezentace


Reklamy Google