Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 6 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z hovězího masa Téma: Hovězí maso 4. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s minutkovou úpravou hovězího masa. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.

2 Hovězí maso 4.

3 Minutková úprava svíčková – špička, střed a palec nízký roštěnec
jednoduchá roštěná dvojitá roštěná – rumpsteak trojitá roštěná - entercote

4 bifteky krvavý středně propečený dobře propečený

5 svíčkové řezy - tournedos
dva plátky o celkové hmotnosti g z užší části svíčkové anglická úprava je vhodné maso předem naložit

6 Pracovní list popište přípravu anglického bifteku a uveďte, která část svíčkové je pro tento pokrm nejvhodnější

7 Správné řešení připravujeme ze střední části svíčkové / je nejvyšší/
osolíme, opepříme, zprudka opečeme po obou stranách, vyjmeme, výpek legírujeme máslem, navrch klademe sázené vejce

8 Zdroje LITERATURA: INTERNET:
Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, ISBN INTERNET: Galerie Office,


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google