Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
Advertisements

Technologie – výrobní proces ve strojírenství
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
HACCP.
D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kyselé a zásadité roztoky, pH stupnice
Převody čísel. soustav - opakování
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
SW počítače - operační systém
Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky
Výpočty z chemických rovnic
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
HACCP.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suchary, strouhanka, macesy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba listového těsta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Geometrická posloupnost - součet
Těstoviny Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostory v provozovně společného stravování
Výroba dezertních hmot 1
Opakování – Výroba kakaové a čokoládové hmoty
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 3
Maturitní otázka 17., 22 HACCP.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
„Systém kritických bodů „
„Hazard Analys and Critical Control Points „
Výroba koblih Předmět: Technologie Pekař
Výroba šumivých prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 2
Sázení a vypékání výrobků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava výrobků před pečením 2
Sójové a kokosové cukrovinky 2
Vědní obory zabývající se informacemi
Neúplné kvadratické rovnice
Výroba francouzského nugátu
Číselné soustavy - Opakování
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Sušení těstovin Předmět: Technologie Pekař
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba instantních prášků 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdálenost bodu od přímky
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Postup pro zavádění systému HACCP
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Trvanlivé pečivo - extrudované výrobky
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná HACCP Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma HACCP. Klíčová slova: HACCP, kritický bod, systém kontroly. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_28

HACCP - Systém kritických bodů

HACCP Hazard Analysis and Critical Control Point Hazard – nebezpečí vzniku nákazy, poranění nebo újmy na zdraví člověka Analysis – analýza pravděpodobnosti vzniku kantaminace potravin Critical Control Point – kritické kontrolní body označující část výroby, ve které hrozí kontaminace potravin

Kritické body Úseky výroby, postupy nebo operace v procesu výroby Hrozí v nich nejvyšší riziko porušení zdravotní nezávadnosti výrobku biologickými, fyzikálními a chemickými činiteli Stanovují se pro ně kritické meze – čas, teplota atd. Sledují se a zapisují do protokolů

Plán systému kritických bodů Sleduje se příjem a skladování surovin Technologická kázeň při výrobě Skladování polotovarů a hotových výrobků Dodržování hygienických pravidel zaměstnanci Kritickým bodem je místo ve výrobě, které nelze při výrobě vyloučit. Musí se tedy důsledně sledovat.

Sledování kritických bodů Zapisuje se čas, teplota, relativní vlhkost a další měřitelné veličiny Hodnoty v kritických bodech se zapisují do protokolu Při zjištění nedostatku se ihned provádí náprava

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje ING. TOMÁŠ ČAPEK, CSc. a kolektiv autorů UniConsulting. PŘÍRUČKA K PROJEKTU: KOMPLEXNÍ PROGRAM ADAPTABILITY LIDSKÝCH ZDROJŮ ČLENŮ SVAZU OBCHODU A CESTOVNÍHO RUCHU ČR V MALOOBCHODĚ A SLUŽBÁCH V MALOOBCHODĚ“ [socr.cz/assets…aktivity/prirucka---systemu-kritickych-bodu-_haccp_.pdf]. [cit. 2013-05-11]. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.