Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Organizace výroby Organizace a řízení výroby

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Organizace výroby Organizace a řízení výroby"— Transkript prezentace:

1 Organizace výroby Organizace a řízení výroby

2 Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 04_01_32_INOVACE_07

3 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Operativní řízení výroby Předmět: Organizace výroby Ročník: 4. Jméno autora: Ing. Lenka Kandlerová Škola: SPŠ Hranice Anotace: Prezentace seznamuje studenty s problematikou tzv. operativního řízení výroby (ORV) – provázaností jednotlivých jeho částí. Klíčová slova: Systém operativního řízení výroby, pravidla tvorby systému, význam systému. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Kandlerová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Operativní řízení výroby
Do systému operativního řízení výroby zahrnujeme: plánování, evidenci výroby, vlastní řízení výroby, řízení nákupu a zásob, kontrolu výroby a nákupu, změnové řízení.

5 průběh výrobního procesu
Systém ORV NORMATIVNÍ ZÁKLADNA plánování řízení a kontrola plán odbytu plán nákupu evidence výroby řízení nákupu řízení zásob řízení výroby Kontrola plán výroby průběh výrobního procesu změnové řízení

6 Pravidla tvorby systému
Tvorba systému se řídí obecnými pravidly: určení základních cílů v plánování, definování nástrojů řízení, zajištění realizace plánů, kontrola naplánovaných úkolů, koordinace všech činností, určení odpovědnosti, aktualizace podmínek a úkolů.

7 Význam systému Systém operativního řízení výroby poskytuje základní podklady pro řízení jednotlivých středisek  stanovuje plán výkonů a kontrolu jeho plnění.

8 Použitá literatura Tomek, G. – Vávrová, V.: Řízení výroby a nákupu. Praha, Grada Publishing Použité schéma je z archivu autora.


Stáhnout ppt "Organizace výroby Organizace a řízení výroby"

Podobné prezentace


Reklamy Google