Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken"— Transkript prezentace:

1 STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken

2 Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 04_03_32_INOVACE_16

3 KONSTRUKČNÍ PŘÍPRAVA OKNA
Předmět: Stavební truhlářství Ročník: ND3 Jméno autora: Ing. Petr Fusek Škola: SPŠ Hranice Anotace: Prezentace obsahuje stručné zadání pro samostatnou práci na vypracování konstrukční přípravy eurookna včetně návodu postupu zpracování technického popisu, výkresové dokumentace a soupisu materiálu v kusovníku eurookna. Klíčová slova: Konstrukční příprava okna, eurookno, otevíravé sklápěcí, technický popis, výkresová dokumentace, pohled, rám, křídlo, půdorysný a bokorysný řez, měřítko, soupiska materiálu, kusovník, návodka, detail, kótování, tolerance. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Petr Fusek. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 KONSTRUKČNÍ PŘÍPRAVA OKNA
Na základě individuálního zadání vypracujte konstrukční dokumentaci dřevěného eurookna otevíravého a sklápěcího o rozměrech 900 x 1500 mm, která bude obsahovat tyto části:

5 Technický popis eurookna se zdůvodněním návrhu konstrukce se zaměřením na části, volbu materiálu, provedení zasklení, způsob okování a povrchovou úpravu. Výkresovou dokumentaci, která bude obsahovat pohled na eurookno z interiéru včetně křídla a rámu v měřítku M 1 : 10, půdorysný a bokorysný řez s okótováním rozměrů v měřítku M 1 : 1. Výpis materiálu na soupisce (kusovníku) s uvedením jeho spotřeby na výrobku.

6 NÁVODKA na zpracování konstrukční přípravy eurookna
1. TECHNICKÝ POPIS výrobku (technická podmínka, důvodová zpráva) Na základě znalostí z odborných předmětů a studia odborné literatury (prospektů, technických listů) zpracovat popis výrobku se zaměřením na konstrukci, materiály, vlastnosti aj.

7 Název výrobku. Tvar a rozměry. Materiály provedení. Povrchová úprava. Zkoušení a hodnocení. Balení a dodávání. Skladování. Požadavky na dopravu. Montáž. Použití a ošetřování.

8 2. VÝKRESOVÁ DOKUMENTACE výrobku
Na základě znalostí z odborných předmětů – kreslení a kótování, vypracovat projektovou dokumentaci výrobku v požadovaném měřítku (M 1 : 10, M 1 : 1).

9 Nárys, půdorys, bokorys s okótováním rozměrů.
Půdorysný a bokorysný řez. Nutné konstrukční detaily profilů s okótováním rozměrů, příp. tolerance.

10 3. SOUPISKA MATERIÁLU na výrobku (kusovník)
Na základě znalostí z odborných předmětů pojmenovat a specifikovat jednotlivé dílce nebo součásti a stanovit jejich materiálovou spotřebu na výrobku.

11 Pořadové číslo dílce. Název dílce. Počet kusů. Druh materiálu. Jmenovité rozměry /mm/. Obsah (objem) 1 ks /dm2 nebo dm3/. Obsah (objem) na výrobku /dm2 nebo dm3/.

12 Zdroje: Zadání konstrukční přípravy okna dostupné z archivu autora


Stáhnout ppt "STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken"

Podobné prezentace


Reklamy Google