Autor: Mgr. Yvetta Kałužová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Advertisements

Milan Babický Štěpán Barák
Aktivity CzT směrem k TIC. OBSAH 1. Jednotná certifikace TIC 2. Monitoring návštěvnosti OTIC.
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
UBYTOVACÍ ZA Ř ÍZENÍ Zpracovala: Bc. Eva Cejnková pro předmět HOP.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
Beskydy pro všechny Výroční konference CIP EQUAL 19. listopadu, Praha Jarmila Šagátová KAZUIST, spol. s r.o., Třinec.
Aktivity CzT směrem k TIC. OBSAH 1. Jednotná certifikace TIC 2. Monitoring návštěvnosti OTIC.
Kategorizace a klasifikace ubytovacích zařízení
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Asociace hotelů a restaurací
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Materiálně technické předpoklady
Klára Tomsová, Kateřina Jacinová
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Akciová společnost Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Podnik Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Společnost s ručením omezeným Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP.
Beskydy pro všechny Pilotní projekt hodnocení objektů CR pro znevýhodněné skupiny Workshop Proč si pořídit certifikát aneb Otevřete své zařízení pro další.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů IPRÚ 19. května 2008, Rožnově pod Radhoštěm.
JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR.
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Podmínky podnikání v ubytovacích službách a stravování
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Agroturistika a venkovská turistika
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
20 let
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Venkovská turistika 2017 Spolupráce SVTA a ATIC.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Právní úprava cestovného ruchu v ČR
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Bankovnictví Mgr. Yvetta Kałužová
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Kvalita služeb ve venkovské turistice a agroturistice
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
SLUŽBY CESTOVNÍHO RUCHU
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Yvetta Kałužová Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení VY_INOVACE_Kaluzova_13-3-01-Certifikace a klasifikační znaky Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení Certifikace a klasifikační znaky

Anotace výukový materiál pro výuku hotelového provozu určeno pro studenty nástavbového studia Společného stravování studenti se seznámí s pojmy Certifikace, Klasifikační znaky

Certifikace a klasifikační znaky udělování a obnovování certifikátů a klasifikačních znaků provádějí profesní svazy Asociace hotelů a restaurací České republiky a UNIHOST Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách klasifikační znaky se udělují na tříleté období počínaje rokem vydání

Certifikace a klasifikační znaky ubytovacím zařízením kategorie typu hotel garni, penzión, motel, botel a depandance mohou být přiděleny maximálně čtyři hvězdičky ubytovací zařízení, která splňují v rámci jednotlivých tříd klasifikace více než jen povinná kritéria a minimální počet nepovinných kriterií, mohou získat kromě označení „hvězdičkami“ navíc ještě označení „Superior“

Certifikace a klasifikační znaky * Tourist ** Economy *** Standard **** First Class ***** Luxury

Certifikace a klasifikační znaky Certifikát i Klasifikační znak se nestává majetkem žadatele, ale je pronajat žadateli po dobu platnosti jeho udělení Certifikát ani Klasifikační znak není přenosný na jiného provozovatele

Postup při získání Certifikátu a klasifikačního znaku v rámci Oficiální jednotné klasifikace ubytovacích zařízení České republiky na roky 2013–2015 mohou Certifikát a Klasifikační znak získat jen provozovatelé ubytovacích zařízení

Postup při získání Certifikátu a klasifikačního znaku klasifikační komise uděluje osvědčení a znak klasifikace výhradně ubytovacím zařízením, která jsou zkolaudována žadatel vyplní na www.hotelstars Žádost o udělení příslibu, ve které uvede název a adresu ubytovacího zařízení uvede, zda se jedná o výstavbu či rekonstrukci ubytovacího zařízení, jeho zvažovanou kategorii

Postup při získání Certifikátu a klasifikačního znaku vyřízení žádosti o vydání Certifikátu a Klasifikačního znaku musí proběhnout do 60 dní po obdržení žádosti každé ubytovací zařízení musí před udělením certifikace projít nezávislou kontrolou kontrola je předem ohlášená a provedená dvěma proškolenými kontrolory za přítomnosti žadatele

Klasifikační komise Složení klasifikační komise: 2 zástupci sekretariátu AHR ČR 3 zástupci Rady AHR ČR 1 člen AHR ČR zástupce 5* hotelů 1 zástupce Sdružení českých spotřebitelů 1 zástupce CzechTourism 2 zástupci MMR ČR 1 zástupce úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví

Klasifikační komise členové klasifikační komise si zvolí ze svého středu předsedu, jehož hlas je v případě rovnosti hlasů rozhodující klasifikační komise zajišťuje certifikaci klasifikace a kategorizaci ubytovacích zařízení v souladu s metodikou certifikace

Zdroje SMETANA, František; KRÁTKÁ, Eva. Podnikání v hotelnictví a gastronomii. Praha: Fortuna, 2009, ISBN 978-80-7373-054-3. UNIHOST. Klasifikace hotelů [online]. [cit. 2.12.2013]. Dostupný na WWW: http://www.unihostostrava.cz/www/cz/klasifikace-hotelu/ HOTELSTARS EU. Oficiální jednotná klasifikace ubytovacích zařízení České republiky [online]. [cit. 2.12.2013]. Dostupný na WWW: http://cms.netnews.cz/files/attachments/671805/21541-Metodika-2013-2015.pdf/