Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Agroturistika a venkovská turistika

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Agroturistika a venkovská turistika"— Transkript prezentace:

1 Agroturistika a venkovská turistika
Nové trendy - sezóna 2017

2 Kvalita služeb v agroturistice a venkovské turistice - standardy
Podpora tvorby produktů VT a AgT na celostátní a regionální úrovni

3 POCIT BEZPEČÍ VNÍMANÁ PÉČE – někdo se o mě stará POZORNOST – někomu na mě záleží

4 Certifikace kvality služeb ve venkovské turistice a agroturistice
Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky

5 Stavebnice certifikací a značek

6 Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Nahradila dosavadní certifikaci ubytování v soukromí. TŘÍDA 2 – 4 kytičky KATEGORIE Obytná místnost (samostatný pokoj, apartmán) Ubytovací objekt (chata, chalupa) Malý kemp Kapacita 20 / 35 lůžek Platnost 3 roky

7 Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Sestavil Svaz venkovské turistiky a agroturistiky za podpory Ministerstva pro místní rozvoj a Fóra cestovního ruchu. Klasifikace je platná od

8 Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Přechodné krátkodobé turistické ubytování v minimálně 1 a maximálně ve 4 ubytovacích jednotkách v rodinném domě, bytovém domě nebo ve stavbě pro rodinnou rekreaci v objektu stavby pro rodinnou rekreaci.

9 Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Kategorie: Pokoj pro hosty Apartmán pro hosty Objekt pro rekreaci Malý penzion

10 Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Třídy: * Tourist ** Economy *** Standard **** First Class

11 Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Každá kategorie ubytování v soukromí je definovaná povinnou skladbou místností, prostor a služeb. Části hodnocení / kategorie Pokoj pro hosty Apartmán pro hosty Objekt pro rekreaci Malý penzion 1. Předpoklad účasti 2. Celkový dojem 3. Příjezd, přijetí 4. Všeobecné vybavení 5. Minimální velikost pokoje APARTMÁNY / POKOJE 6. Minimální velikost apartmánu (včetně kuchyně a hygienického zařízení) 7. Vybavení lůžkové části 8. Vybavení pokoje 9. Hygienické zařízení 10. Vybavení apartmánu 11. Kuchyně, kuchyňský kout 12. Služby 13. Místnost pro stravování a denní odpočinek hostů

12 Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Nový technický předpoklad kvality ČSKS Platnost certifikátu 3 roky Provozovatel - IČO

13 Stavebnice certifikací a značek

14 Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky
Sestavil Svaz venkovské turistiky a agroturistiky za podpory Ministerstva zemědělství. Klasifikace je platná od

15 Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky
Kategorie: Dovolená na statku Dovolená na venkově Zážitky na venkově

16 Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky
Čistokrevná agroturistika Zemědělský podnikatel Certifikované ubytování + služby vytvářející program

17 Ubytování hostů probíhá výhradně v zemědělském areálu
Travnatá plocha pro relaxaci a odpočinek Zázení pro přípravu jídel Přivítání hostů Informační složka Informace o akcích a aktivitách Spolupráce - pokud je možná a vítaná Regionální potraviny a výrobky Pojištění zákonné odpovědnosti

18 Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky
Certifikované ubytování + služby vytvářející program IČO

19 procházka s průvodcem cyklovýlet grilování ochutnávka regionálních produktů ukázka řemesla tvoření autorské čtení posezení s hudbou prohlídka hospodářství jízda na koni nebo v kočáře možnost vyzkoušet si vaření regionálních specialit, péči o zahradu, pěstování bylinek, péči o zvířata atd.

20 Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky
Pravidedlně se opakující program: zemědělství, lesnictví, víno, ovoce, zelenina, bylinky, přírodní zahrady, regionální řemesla, příprava potravin, činnosti související s krajinou, ochranou přírody, domácí faunou a flórou, umění a kultura, zdraví.

21 Certifikace – aktuální stav
Navázání spolupráce s DM Navázaná spolupráce s ASZ Proškolení certifikačních komisařů Sestavení certifikačních komisí Tvorba dokumentů elektronické certifikce

22 Certifikace – aktuální stav

23 Podpora tvorby produktů VT a AgT na celostátní a regionální úrovni
Management značky Vzdělávání Propagace Festival ŽIVO

24 Management značky

25 Vzdělávání legislativa – potraviny, ubytovací služby apod. pojištění
nové trendy v rezervacích pobytů a služeb příprava turisticky atraktivních služeb – interpretace místního dědictví EET to důležité a použitelné z marketingu a další podle potřeby.

26 Propagace MMR MZE FB Blogeři Tištěný katalog

27 Festival ŽIVO

28 Ing. Zdenka Nosková zdenkanoskova@svazvt.cz www.svazvt.cz
Děkuji za pozornost! Ing. Zdenka Nosková


Stáhnout ppt "Agroturistika a venkovská turistika"

Podobné prezentace


Reklamy Google