Autor: Mgr. Yvetta Kałužová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
Advertisements

Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
Organizační a řídící struktury
Řídící struktury.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Řídící struktury v organizaci
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Organizační struktury, příklady
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_ORGANIZOVÁNÍ.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový plán hotelu Ročník / obor studia:III.
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Management - Organizování
Management - Organizování
Styl vedení, komunikace, týmová práce
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Síť podniků stravovacích zařízení. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních služeb Název vyučovací oblasti: Služby v hotelnictví.
Management - Organizování1 Ladislav Blažek Organizování PS 2015/16 Osnova: 1. Organizace a trh 2. Organizační struktura 3. Parametry organizační struktury.
Management řízení organizací. složky řízení plánování plánování organizování organizování vedení lidí a motivace vedení lidí a motivace kontrola kontrola.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Organizační struktury Ročník / obor studia:IV.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Organizační struktura hotelu
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Domov pro seniory U Pramene Louny Organizační schéma
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
Management a řízení hotelu
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ORGANIZAČNÍ STRUKTURY
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Yvetta Kałužová Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_13-1-09 Organizační struktura Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace výuková prezentace – podpora vyučujícího určeno pro nástavbové studium obor Společné stravování

Organizační struktura Hotelový provoz Organizační struktura

Organizační struktura organizační strukturou je pevně stanoveno, kdo činí v podniku rozhodnutí a kdo dává odpovídající příkazy jsou stanoveny organizační stupně, tzn. je určen vzájemný vztah nadřízenosti, rovnocennosti a podřízenosti

Organizační struktura závisí na kategorii a třídě, ve které je ubytovací zařízení zařazeno, na kapacitě a umístění ubytovacího zařízení cílem managementu je vytvořit organizační strukturu co nejjednodušší, přehlednou, umožňující co nejefektivnější dělbu práce a rozdělení odpovědnosti a pravomocí

Organizační struktura Vzhledem k plněným úkolů musí být organizační struktura: účelná, tzn. smysluplně rozdělit úkoly a zajistit nerušený průběh výrobního procesu pružná, tzn. musí se rychle přizpůsobit měnícím se požadavkům a přáním hosta a změnám pracovních podmínek

Organizační struktura Určení organizační struktury závisí na: velikosti hotelu rozsahu poskytovaných služeb stupni vzdělání zaměstnanců specializaci jednotlivých činností kumulací funkcí využívání externích firem

Úseky hotelu stravovací ubytovací a) front office (recepce) – přijímací část b) housekeeping (úsek hotelových pokojů) – lůžková část technický

Příklad organizační struktury generální ředitel sekretariát asistent ředitele stravovací úsek šéfkuchař Výrobní střediska Front Office Recepce Halové služby Concierge Sales&Marketig Public Rel. Technický úsek Personální úsek Ekonomický úsek

Typy organizačních struktur liniový systém řízení, liniové řízení funkcionální systém řízení liniově-štábní systém řízení týmový – kooperační systém řízení

Použité zdroje SMETANA, František; KRÁTKÁ, Eva. Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy. Praha: Fortuna, 2009, ISBN 978-80-7373-054-3. METZ, Reinhold. Restaurace a host. Praha: Europa Sobotáles, 2008, ISBN 978-80-86706- 18-4.