Výroba instantních prášků 1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Charakteristika rybího masa
Advertisements

Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Energetická hodnota potravin (EH)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Další operace s vektory
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Provozovny společného stravování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Netradiční aranžérské materiály
Výroba pěnových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Slovní úlohy řešené rovnicemi
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Opakování – pracovní list
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba plundrového těsta
Obecná rovnice přímky - procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Úprava výrobků před pečením 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice a nerovnice I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obvod a obsah mnohoúhelníků
Některé významné uhlovodíky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice a nerovnice III.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Algoritmizace - opakování
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kategorie odbytových středisek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Představivost a fantazie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Vnitřní paměti počítače
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Rovnice s absolutní hodnotou I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 2
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Teorie Informace, signál
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Výroba instantních prášků 1 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba instantních prášků 1 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba instantních prášků. Klíčová slova: Instantní, rozptýlitelný, instantizační zařízení, aglomerační část. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_21

Výroba instantních prášků 1 Charakteristika Suroviny a výroba

Charakteristika a rozdělení Pojmem instantní rozumíme rychle rozpustnou nebo snadno rozptýlitelnou látku v kapalině Instantní prášky se používají na přípravu mléčných nápojů za studena Rozdělení instantních prášků podle složení Kakaové Ovocné

suroviny Cukr sacharosa Kakao Sušené mléko Jiné látky podle druhu výrobku

výroba Míchání surovin Mletí v mikromlýnu Instantizační zařízení Instantizační zařízení se skládá ze třech částí – Aglomerační část Sušící část Chladicí část

Kakaové instantní prášky Obsahují 20 – 25 % kakaového prášku a 75 – 80 % cukru Kakaový prášek je odtučněný, snadněji tvoří granule Používá se emulgátor Metarin a aromatické látky, příp. směsi koření

Ovocné nápoje Základní surovinou je cukr Obsah cukru 90 – 95 % Další suroviny – mléčné suroviny, aromatické látky, sušené ovocné koncentráty, kyselina citrónová a pufrovací látka (citran sodný)

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.