Postup oprav v případě chybně uveřejněných smluv v registru smluv

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zákon o veřejných zakázkách: problémové okruhy
Advertisements

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Krajský úřad Zlínského kraje odbor.
Informativní schůzka k programu 1M Praha
Doc. Ing. Eva Čáslavová, CSc.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Registr přechodných pobytů
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Právo na informace Tereza Danielisová,
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 1 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Kontrolní hlášení IFA 10. března 2015
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
PRÁVNÍ ÚPRAVA PODLE ZÁKONA Č. 40/2004 Sb. V ÚPLNÉM ZNĚNÍ
ZÁKLADY TEORIE PRÁVA IV. Právní vztahy
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
A UDIT VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY
Evidence obyvatel Zderaz – Metodické školení.
NOVÝ ZÁKON O REGISTRU SMLUV OD SEMINÁŘ POŘÁDANÝ KRAJSKÝM ÚŘADEM ÚSTECKÉHO KRAJE POD GESCÍ ODBORU LEGISLATIVNĚ- PRÁVNÍHO A ODBORU INFORMATIKY A.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Změna profilu zadavatele Migrace veřejných zakázek Mgr. Tomáš Motal QCM, s.r.o.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP48 Název školy.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2011 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Základní registry Karel Žák Základní registry - praxe Přístup přes datovou schránku Určeno především.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Aplikace zákona o registru smluv. Mgr. Martin Kraus odbor eGovernmentu Ministerstva vnitra.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
§ 180i Doklad o cestovním zdravotním pojištění při pobytu do 90 dnů (1) Požadavky na cestovní zdravotní pojištění stanoví přímo použitelný právní předpis.
Práce s datovými úložiště Jan Málek. Cíl studia Získat přehled o základních životních fázích dokumentu, povinnostech původce při jeho uchování a typech.
Postup při uveřejňování smluv prostřednictvím formuláře
Elektronické podávání v rámci daňového řízení; dopady nařízení eIDAS 9
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Jedenáct let aplikace „nového“ správního řádu a jeho proměny administrativní a justiční praxí – aneb 3 podivuhodné judikáty Stanislav KADEČKA SPRÁVNÍ.
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Dynamický nákupní systém pro praxi
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
NOVÝ ZÁKON O REGISTRU SMLUV OD
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
REGISTR SMLUV - V ČEM, ŽE NEJVÍC CHYBUJEME???
Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Působnost valné hromady
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
REGISTR SMLUV Mgr. Robert Pšenko, Advokát
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Distribuční portál (DIP)
JUDr. David Bauer ředitel odboru 28 – Regulace a metodika účetnictví
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací
Setkání manažerů PK Elektronické podávání/příjem žádostí do Programu prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Název vzdělávacího materiálu
Hlášení dodávek LP dodaných držitelem registrace do ČR
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Transkript prezentace:

Postup oprav v případě chybně uveřejněných smluv v registru smluv

Smlouva, jejíž metadata neobsahují povinné náležitosti, nebo která není v požadovaném, otevřeném a strojově čitelném formátu, se nepovažuje za uveřejněnou prostřednictvím registru smluv. Povinná metadata dle zákona č. 340/2015 Sb., o registru smluv: Identifikace smluvních stran; Vymezení předmětu smlouvy; Cena, a pokud ji smlouva neobsahuje, hodnotu předmětu smlouvy, lze-li ji určit; Datum uzavření smlouvy.

Povinná metadata dle Směrnice S-02/2016, kterou se stanoví jednotný postup při evidenci a uveřejňování smluv v registru smluv: Identifikace smluvních stran (u právnických osob a fyzických osob jednajících v rámci podnikání je v EZOP vždy vyplňováno IČO); Vymezení předmětu Registrované smlouvy ve tvaru skládajícího se z čísla smlouvy a stručného vymezení předmětu smlouvy – např.: 16SML1234/KS/LP – nákup tiskáren; Datum uzavření Registrované smlouvy; Cena, a pokud ji smlouva neobsahuje, hodnotu předmětu smlouvy, lze-li ji určit; Číslo smlouvy.

1) Modifikace registrované smlouvy Slouží pro opravu již uveřejněných smluv a metadat. Pokud je publikovaná smlouva chybná, je možné zadat modifikaci/opravu smlouvy a odeslat ji znovu ke zveřejnění, kliknutím na tlačítko Odeslat na zveřejnění. Můžete zde vyplnit kompletní nová metadata smlouvy, která přepíší původní metadata a dále můžete nebo nemusíte vložit nové přílohy záznamu (smlouva vč. příloh). Odeslaná modifikace bude uložena jako nová verze s tím, že ale původní verze uveřejněné smlouvy zůstává v registru smluv přístupná a je možné se na chybně zadané údaje podívat. 1) 2) Modifikaci registrované smlouvy lze využít např.: při opravě chybně uvedeného názvu subjektu, při opravě chybně uvedeného data uzavření smlouvy nebo pro vložení chybějící části již uveřejněné smlouvy apod.

2) Znepřístupnění záznamu Jelikož při modifikaci registrované smlouvy původní verze uveřejněné smlouvy spolu s metadaty zůstává v registru smluv přístupná a je možné se na chybně zadané údaje podívat, je jednou z dalších možností záznam znepřístupnit. Tato možnost tedy slouží pro případy, kdy uveřejníte něco, co jste uveřejnit vůbec nechtěli. Především se pak jedná o případy, kdy v registru smluv byly uveřejněny informace, které nelze poskytnout podle předpisů upravujících svobodný přístup k informacím. (více Info viz Příloha č. 1 Směrnice S-02/2016) Záznam nebude pro uživatele viditelný, ale uvnitř systému zůstane. Znepřístupnění záznamu použijete např.: v případě, kdy byla v metadatech nebo i v samotné smlouvě uveřejněna adresa FOP, nebo v dalších případech kdy byly poskytnuty údaje, které nelze poskytnout dle předpisů upravujících svobodný přístup k informacím – viz Příloha č. 1 Směrnice S-02/2016. Po znepřístupnění záznamu se musí celá smlouva opětovně uveřejnit v registru smluv. Pro prokázání skutečnosti, že smlouva byla již v RS uveřejněna si ponechejte potvrzení o uveřejní a Ministerstvem vnitra je také doporučeno si vyhotovit print screen obrazovky.

Lhůta pro opravu uveřejněné smlouvy a metadat od 1.7.2017 Uveřejněnou smlouvu včetně metadat lze v případě neúplného nebo nesprávného uveřejnění opravit, a to obecně ve lhůtě 3 měsíců ode dne uzavření smlouvy (§ 7 odst. 3 ZORS) Po uplynutí 3 měsíců ode dne uzavření smlouvy podléhající uveřejnění prostřednictvím registru smluv již nelze opravy takové smlouvy ani jejích metadat provádět.

Jedinou výjimkou je dle §7 odst Jedinou výjimkou je dle §7 odst. 2 ZORS situace, kdy je nesprávně uveřejněna část smlouvy nebo jsou nesprávně vyloučena z uveřejnění metadata postupem dle § 5 odst. 6 ZORS (jedná-li se o obchodní tajemství) a následně se o nesprávném uveřejnění nějakým způsobem smluvní strana dozví – v takovém případě je dána na opravu lhůta 30 dní ode dne kdy se zjistí, že tato metadata a část smlouvy byly uveřejněny nesprávně.

Opravy metadat Nesprávně uveřejněná metadata, uvedená v §5 odst. 5 písm. b) a d) – lhůta pro opravu 3 měsíce Vymezení předmětu smlouvy, Datum uzavření smlouvy. Nesprávně uveřejněná metadata, uvedená v §5 odst. 5 písm. a) a c) – lhůta pro opravu chybně uvedeného údaje 3 měsíce + možnost dodatečného uveřejnění údajů ve lhůtě 30 dnů ode dne kdy se zjistí, že tato metadata nebyla uveřejněna Identifikace smluvních stran, Cena, a pokud ji smlouva neobsahuje, hodnota předmětu smlouvy, lze-li ji určit.