Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb."— Transkript prezentace:

1 Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb.

2 Obsah § 7 odst. 1 – odstranění 2. věty § 8 odst. 2 – NEN
§8 odst. 3 – úprava migrace z profilu na profil Přílohy vyhlášky - Úprava formulářů „Oznámení profilu zadavatele“ a „Zrušení profilu zadavatele“

3 § 7 odst. 1 – odstranění 2. věty
(1) Zadavatel uveřejní na svém profilu zadavatele zadávací dokumentaci nebo textovou část zadávací dokumentace podle § 48 zákona, kvalifikační dokumentaci podle § 48 odst. 6 zákona, dodatečné informace podle § 49 zákona a písemnou zprávu podle § 85 zákona. Zadavatel na svém profilu zadavatele rovněž uveřejní informace o elektronickém tržišti veřejné správy, jehož prostřednictvím zadává veřejné zakázky, je-li zadavateli uložena povinnost k používání elektronických tržišť subjekty veřejné správy při vynakládání finančních prostředků. Není nutné uveřejňovat odkaz na tržiště na primárním profilu – tedy ani NEN, viz dále.

4 § 8 odst. 2 – NEN (32) Zadavatel není oprávněn využívat k uveřejnění informací o svých veřejných zakázkách současně více profilů zadavatele. Výjimkou jsou případy, kdy zadavatel využívá elektronické tržiště veřejné správy rovněž jako svůj profil zadavatele. Tím není dotčeno právo zadavatele současně využívat i elektronické tržiště veřejné správy nebo Národní elektronický nástroj rovněž jako svůj profil zadavatele. Zadavatel může mít primární profil, několik profilů na tržišti a profil na NENu Původní odst. 3 - nyní odst. 2. Původní odst. 2 transformován do odst. 3.

5 §8 odst. 3 – úprava migrace z profilu na profil
(3) Změní-li zadavatel svůj profil zadavatele, zajistí, aby a) všechny informace a dokumenty k veřejným zakázkám uveřejněné na nepoužívaném profilu zadavatele byly převedeny na nově používaný profil zadavatele, a to v souladu s odstavcem 1 písm. g). Nepoužívaný profil zadavatele odesláním formuláře Zrušení profilu zadavatele uvedeného v příloze č. 4 k této vyhlášce zadavatel označí ve Věstníku veřejných zakázek jako zrušený, nebo

6 §8 odst. 3 – úprava migrace z profilu na profil
b) na nově používaném profilu zadavatele byla uveřejněna informace o nepoužívaném profilu zadavatele včetně přímého hypertextového odkazu. Zadavatel rovněž zajistí, aby prostřednictvím nepoužívaného profilu zadavatele nebyly uveřejňovány informace k veřejným zakázkám zahájeným po datu, kdy došlo ke změně profilu zadavatele. Na nepoužívaném profilu zadavatele budou doplňovány informace k veřejným zakázkám zde uveřejněným. Nepoužívaný profil zadavatele odesláním formuláře Zrušení profilu zadavatele uvedeného v příloze č. 4 k této vyhlášce zadavatel označí ve Věstníku veřejných zakázek jako neaktivní.

7 §8 odst. 3 – úprava migrace z profilu na profil
Žádaná úprava konkrétního postupu při migraci z profilu na profil Navazuje na metodiku k vyhl. 133/2012 Sb. – podobné řešení Před účinností novely vyhlášky jsme radili obdobný postup, s jednou výjimkou v případě písm. b) – říkali jsme, že aktuální uveřejnění je třeba uveřejňovat na aktivním profilu. Nyní se v případě, kdy je zakázka rozjeta na neaktivním profilu, se další dokumenty přidávají na neaktivní profil.

8 Přílohy vyhlášky - Úprava formulářů
„Oznámení profilu zadavatele“ a „Zrušení profilu zadavatele“ Kosmetická úprava, zadavatelé do formulářů nebudou muset uvádět tolik údajů.


Stáhnout ppt "Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb."

Podobné prezentace


Reklamy Google