Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Body-art Autor: Mgr. Olga Pasovská.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
První představitelé impresionismu
Advertisements

Body art aneb milovaná černá.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
VY_52_INOVACE_DEK_59 NOVÝ REALISMUS, NOVÁ FIGURACE, HYPERREALISMUS
Abstraktní expresionismus
VY_52_INOVACE_DEK_60 Konceptuální umění Akční umění
Moderní umění začíná postimpresionismem. Umělecké dílo není pouhý
Anotace Prezentace o abstraktním umění – seznámení s jedním ze směrů moderního výtvarného umění- slouží jako úvod v hodině Vzdělávací oblast, vzdělávací.
VY_52_INOVACE_DEK_46 PRVNÍ UMĚLECKÉ SLOHY 20. STOLETÍ
Elektronická učebnice - II
Body art - ruce Název školy
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ZŠ Benešov, Jiráskova 888 Společná setkání nad výtvarnými díly 3 Hand a facepainting – 9. r. Mgr. Lenka Pavlíková.
126.1 Jednoduché křižovatky, pravidlo pravé ruky
Art brut Ondřej Turek 1A. Poprvé ho definoval roku 1945 francouzský umělec a teoretik Jean Dubuffet. Poprvé ho definoval roku 1945 francouzský umělec.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a prostoru, Čtverec.
Materiál slouží k doplnění učiva o grafech. Součástí materiálu je i závěrečná samostatná práce na téma grafy.
OP ART Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
ŠKOLA:Gymnázium Lovosice AUTOR:Mgr. Radmila Vorasická NÁZEV:VY_32_INOVACE_5C_15_Pointilismus TÉMA:Dějiny umění ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ DATUM.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a v prostoru,
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Platit se dá i jinak než penězi.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Fyzika, Mapa oblohy Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název materiálu:
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku. Obsahuje vyobrazení a názvy dopravního značení podle Vyhlášky č. 30/2001 Sb. Prezentace.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Čísla a početní operace, Složené.
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Kubismus v malířství Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Leonardo da Vinci Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Lidské tělo.
Street art Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Keith Haring Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, BANKOVNÍ ÚČET. Autor: Pavla Lukešová.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Od přelomu 2. a 1. tisíciletí př.n.l.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Několik odborných pojmů k tématu.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Hotovostní a bezhotovostní peníze.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Peníze, Bankovní účet, internetové.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Živočichové v lese.
Člověk a jeho svět, Prvouka, Zdravá výživa
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Zvláštní druhy pojištění (prezentace)
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Zeměpis, Pamětihodnosti krajů ČR Autor: Kamil Bujárek,
Člověk a jeho svět, Prvouka, Škola Autor: Mgr. Vendula Janešová
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk a literatura, Slova citově zabarvená.
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Land art Autor: Mgr. Olga Pasovská Název.
Období: září – prosinec 2011
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Akční malba Autor: Mgr. Olga Pasovská Název.
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Ready made – umění objektu Autor: Mgr.
Člověk a jeho svět, Prvouka, Povolání Autor: Mgr. Vendula Janešová
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Číslo a početní operace, Římské.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, České baroko Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Křivonosková Kateřina
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Léto v přírodě Autor:
SVÉDSKO 1.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a v prostoru,
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Zima v přírodě Autor:
Výtvarné umění starověkého Egypta
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Čísla a početní operace, Slovní.
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Abstraktní umění Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a v prostoru,
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Surrealismus v malířství Autor: Mgr.
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Renesance Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Transkript prezentace:

  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Body-art Autor: Mgr. Olga Pasovská Název materiálu: VY_32_INOVACE__18/IX.SADA Anotace: Prezentace je určena pro žáky 2. stupně, slouží k výkladu učiva Body-art Období: září-prosinec 2011

BODY ART jako samostatná kategorie umění začíná být vnímán v 60. letech 20. století akční umění, umělec pracuje s vlastním tělem, někdy i brutálně, překračuje své fyzické hranice Např. součástí práce Mariny Abramovič je tanec až do zhroucení z vyčerpání. projevem performance, divák je motivován ke spolupráci Např. práce umělce ze Sydney Jakea Lloyda Jonese „ Sydney body art ride“, „Jízda“, se stala každoroční událostí, kdy pomalovaní cyklisté vytvářejí živou duhu, která jede k Tichému oceánu a ponoří se do vln. ! V elektronickém slovníku vyhledej význam slova performance. také různé formy zdobení těla

FORMY ZDOBENÍ TĚLA Bodypainting - k malování využito většinou ženské tělo od pasu nahoru bez horního dílu plavek - malba doplněna flitry, plastovými tvary nebo přírodními doplňky - poprvé využito pro náboženské účely na Nové Guinei - oživení v době Hippies, v 60. letech 20. století ! Pod klíčovým slovem „bodypainting“ ve vyhledávači Google najdi obrázky a prohlédni si je. Facepainting - malování na tvář dermatologicky nezávadnými a vodou omyvatelnými barvami - znali už neandrtálci, např. při lovu, při bitvě, při náboženských rituálech - také využití kamínků a třpytek ! Opět najdi obrázky ve vyhledávači Google pod klíčovým slovem „facepainting“ a prohlédni si je.

Další formy zdobení těla Njotaimori - japonský překlad „servírování ženského těla“ - stará japonská praktika servírování šašimi nebo suši na nahé ženské tělo - v samotném Japonsku dnes už nevyužívaná, ale v zámoří představuje druh japonské kultury - obdoba nantaimori pro servírování na nahém muži ! V elektronickém slovníku najdi význam slova šašimi. Piercing Tetování Skarifikace – zjizvení, trvalé zdobení těla - dvě metody °branding, vypalování tiskem nebo laserem °cutting, vyřezávání - využití v minulosti °značení zločinců °značení otroků °rituál v dospívání °značení pro emocionální stav nositele (zármutek, blahobyt a štěstí…) ! Pomocí internetového vyhledávače zjisti, v kterých částech světa byla skarifikace v minulosti užívaná.

Zvládneš to? ! V internetovém vyhledávači zadej klíčová slova „malování na tělo“. Najdi, které části lidského těla jsou také v zájmu autorů body artu. Pomocí obrázků vyhledej jména některých malířů tvořících své obrazy na lidském těle. Zjisti jakým způsobem lze tyto obrazy zachovat pro diváka. Na internetových stránkách http://body-art.cz/ si prohlédni několik příznivců body artu.

Použité zdroje: http://www.google.cz/search?q=pop+art&hl=cs&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=MtbdToThLPP54QT-xuWbBw&sqi=2&ved=0CDEQsAQ&biw=1366&bih=627#hl=cs&tbm=isch&sa=1&q=body+art&pbx=1&oq=body+art&aq=f&aqi=g1g-S9&aql=&gs_sm=s&gs_upl=99714l107784l0l110374l7l7l0l0l0l0l266l1070l2.4.1l7l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=71e2f3e920ed52b&biw=1366&bih=627 http://www.deviant.cz/clanky/umelci/guido-daniele-pomalovane-ruce/ http://body-art.cz/ http://www.beautyart.info/zeny-v-umeni-marina-abramovic http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Body_art Citováno 24.11.2011