Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_05/III.SADA Anotace: Prezentace je určena pro žáky 5.ročníku, slouží k výkladu učiva Rakousko. Žáci pracují na PC. Období: září-prosinec 2011

2 Návod na práci: Každý žák sedí u PC, který je připojen k internetu a na dané internetové stránce podle pokynů učitele vyhledává potřebné informace. Žáci odpovídají na zadané otázky učiteli nebo si dělají zápis do sešitu.

3 Jižní soused – Rakousko http://www.zemepis.com/Rakousko.php
Jaký je oficiální název Rakouska? Rakouská republika Jaké je hlavní město? Vídeň Jaké je správní členění Rakouska? 9 spolkových zemí

4 Státní vlajka, státní znak

5 Která řeka je v Rakousku nejdelší?
Řeka Dunaj – 2850 km Jaký je nejvyšší bod? Nejvyšší bod - Grossglockner m Jaký je nejnižší bod? Nejnižší bod - Neusiedler See -115 m  V jakém podnebném pásu Rakousko leží? V mírném podnebném pásu

6 Großglockner z jihozápadu

7 Kolik má Rakousko obyvatel?
Jaký jazyk je jazykem úředním? Německý jazyk Pěstuje se něco v Rakousku?Co? pšenice, oves, ječmen, žito, kukuřice, brambory, slunečnice, vinná réva, zelenina, ovoce..

8 Co se v Rakousku chová? skot, ovce, kozy, prasata, drůbež, koně Které nerostné surovina se v Rakousku těží? hnědé uhlí, ropa, zemní plyn, železná ruda, olovo, kaolín, sůl… Jakou měnou se v Rakousku platí? Stejně jako v Německu – eurem.

9 Použité zdroje: .svg map.jpg _SW.jpg Obrázky slunečnice, vinné révy byly použity z office.microsoft.com. Citováno


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google