Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Street art Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Street art Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy"— Transkript prezentace:

1 Street art Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název materiálu: Street art Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_4_7 Autor: Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět: Výtvarná výchova Ročník: 6. – 9. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Tematický okruh: Rozvíjení smyslové citlivosti, Uplatňování subjektivity, Ověřování komunikačních účinků Téma: Uspořádání objektů do celků v ploše, Typy vizuálně obrazných vyjádření, Komunikační obsah vizuálně obrazných vyjádření Druh učebního materiálu: Prezentace Potřebný čas pro výuku DUM: 15 min prezentace, samostatná práce žáků 75 min Anotace / Metodický list: Prezentace má sloužit jako motivační úvod k dvouhodinovce výtvarné výchovy. Poskytuje žákům informace street artu – pouličním umění. Součástí prezentace jsou pokyny k samostatné tvůrčí činnosti žáků.

2 Street art Papírový dvojník
Výtvarná výchova Street art Papírový dvojník

3 Street art z angličtiny (v doslovném překladu „pouliční umění“)
Street art je jakékoliv umění vytvářené na veřejných místech motivy a objekty street artu jsou tak rozmanité jako jejich autoři

4

5

6

7 Street art úzce navázal na grafitti, ale využívá množství technik od samolepek, šablon a plakátování, mozaiky, video projekce a street instalace až po trojrozměrná díla. Z těchto důvodů je street art někdy nazýván jako „post-graffiti“. Street art může být nalezen kdekoliv na světě.

8

9

10

11 Úkol pro tebe: Vytvoř svého papírového dvojníka.
Budeš potřebovat arch papíru (min. rozměr 200x70cm), tužku, fixy, pastelky, vodovky, štětce, kelímek na vodu, nůžky a dobrou náladu. Na začátku budeš pracovat ve dvojici se spolužákem.

12 Připrav si na podlahu arch papíru a polož se na něj.
Spolužák obkreslí obrys tvého těla. Podobně pomož také ty jemu! Pracujte přesně, dbejte osobní bezpečnosti.

13 Svého papírového dvojníka vystřihni.
Pastelkami, fixy nebo vodovými barvami dodělej obličej, vlasy, ruce, oblečení i boty. Nezapomeň na své typické doplňky (šperky, telefon apod.). Tvůj dvojník by ti měl být skutečně podobný.

14 Úkol pro celou třídu: Dvojníky připevněte na vhodné místo na ulici blízko školy či školního hřiště (k upevnění použijte např. kolíčky na prádlo). Vaši instalaci vyfoťte. Pozorujte kolemjdoucí, ptejte se, jak se jim dílo líbí. Nezapomeňte nakonec své dílo uklidit.

15 vlastní foto

16 vlastní foto

17 vlastní foto

18 Použité zdroje: Stret art online. Wikipedie citováno .Dostupné z WWW:  .


Stáhnout ppt "Street art Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy"

Podobné prezentace


Reklamy Google