Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace Unkovice 28, p. Žabčice Autor: Bc. Jana Weisová Název: Dopravní značky upravující přednost v jízdě Vytvořeno: Odpilotováno: 05/2012 /3. ročník Téma: Dopravní výchova Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku. Obsahuje vyobrazení a názvy značek upravujících přednost v jízdě podle Vyhlášky č. 30/2001 Sb. Prezentace obsahuje poznámky a animace.

3 Upravující přednost v jízdě
Dopravní značky Upravující přednost v jízdě

4 Dopravní značky upravující přednost v jízdě
Upravují průjezd křižovatkou.

5 Dopravní značky upravující přednost v jízdě jsou různobarevné
Křižovatka s vedlejší pozemní komunikací Přednost před protijedoucími vozidly Většina je umístěna před křižovatkami, ale někdy je třeba upravit přednost v jízdě i mimo křižovatky, např. při zúžení komunikace na mostě.

6 Hlavní pozemní komunikace Stůj, dej přednost v jízdě!
Mají také různé tvary Hlavní pozemní komunikace Stůj, dej přednost v jízdě! Tyto značky jsou ve tvaru trojúhelníku, čtverce, kosočtverce, kruhu i osmiúhelníku.

7 Některé jsou navíc černě přeškrtnuté
Konec hlavní pozemní komunikace Přednost protijedoucích vozidel Přednost protijedoucích vozidel je červený kruh, zatímco přednost před protijedoucími vozidly je modrý čtverec. Červený kruh symbolizuje zákaz vjet dříve než vozidlo proti nám, modrý čtverec symbolizuje informaci, že můžu jet první. Porovnat se snímkem č. 5.

8 Dej přednost v jízdě tramvaji!
Důležité jsou i dodatkové tabulky. Dej přednost v jízdě tramvaji neznamená, že musíme dát přednost v jízdě i jiným vozidlům.

9 Obrázky dopravních značek jsou obrazovou přílohou Vyhlášky č
Obrázky dopravních značek jsou obrazovou přílohou Vyhlášky č. 30/2001 Sb. a jsou staženy z: Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Dopravní značení v Česku [online]. c2012 [citováno ]. Dostupný z WWW: <


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace"

Podobné prezentace


Reklamy Google