Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Finanční možností svépomocných skupin
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Stanislava Správková
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Projekty ROP Moravskoslezsko Nové perspektivy v sociální integraci Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava David Sventek.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Veřejné setkání – informace o komunitním plánování sociálních služeb ve Zlíně
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky PdF MU Prešov,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Villa Martha Hrušovany u Brna n prezentace projektu financovaného ze strukturálních fondů EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Sociální péče o OZP. Krom již zmíněné sociálně právní ochrany OZP spočívá hlavně v poskytnutí: A) sociálních služeb B) Sociálních dávek C) Kompenzačních.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Proces transformace služeb pobytových zařízení v Moravskoslezském kraji 12. listopadu 2009 Konference „Sociální služby v Ústeckém kraji“
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Oddělení domova se zvláštním režimem
Sociálně terapeutické dílny
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Terapeutické komunity
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Ing. Stanislava Správková
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka Mgr. Jana Chovancova Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Zlínského kraje

Důvod záměru Soustavný přetlak po tomto typu pobytové služby Absence zařízení zaměřeného na cílovou skupinu – historicky jsou osoby s duševním onemocněním umístěny v zařízeních určených i jiným cílovým skupinám (Domovy pro osoby se zdravotním postižením – mentální postižení, Domovy pro seniory) kde není nabízena adekvátní pomoc Navázaná komunikace s Psychiatrickou léčebnou v Kroměříži – dlouhodobě umístěni pacienti bez potřeby zdravotní péče z důvodu absence pobytové sociální služby

Sociální služba – domov se zvláštním režimem Loučka Do zařízení jsou osoby umisťování na základě vlastní žádosti – je uzavírána smlouva o poskytování služby Vhodnost klienta pro typ služby posuzuje sociální pracovník – na základě sociálního šetření a stanoviska odborného lékaře Cílová skupina - Osoby s chronickým duševním onemocněním – důvodem pro který jsou podávány žádosti o umístění je např. selhání v základních životních potřebách, neschopnosti žít v běžném sociálním prostředí NEGATIVNÍ VYMEZENÍ – zařízení nebude určeno pro: osoby závislé na návykových látkách

Příležitosti objektu Soulad záměru se Střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb ve Zlínském kraji Ekonomické hledisko – propojení obslužných provozů sousedních objektů Komfortní prostory – určeny pouze pro poskytování služby, není nutno budovat technické prostory Vytvoření specializované služby pro definovanou cílovou skupinu

Stávající podoba objektu

Interiér - ubytovací část

Interiér - pracovní a terapeutické prostory

Podoba exteriéru - vizualizace

Etapy realizace záměru odkup objektu – realizováno zahájení I. etapy investiční akce – IV.čtvrtletí 2010, ukončení I.etapy investiční akce – konec roku 2012 zahájení II.etapy – 2013 – ukončení 2014 Realizace bude probíhat v přímém investorství Zlínského kraje Zdroje finančních prostředků – rozpočet ZK, ROP, OPŽP

I.Etapa Rekonstrukce hlavní budovy Umístění 42 uživatelů – jedna cílová skupina – osoby s duševním onemocněním Vytvoření cca 30 nových pracovních míst ( pracovníci v sociálních službách, sociální pracovníci, zdravotničtí pracovníci)

II.Etapa Rekonstrukce hospodářské budovy Umístění 13 uživatelů – jedna cílová skupina – osoby s duševním onemocněním Vytvoření cca 3 nových pracovních míst ( pracovníci v sociálních službách) V objektu budou vytvořeny malé bytové jednotky, tak aby klienti mohli být dle vlastních schopností připravováni na život v běžné komunitě

DĚKUJI ZA POZORNOST