Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace."— Transkript prezentace:

1

2 Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace

3 Místa poskytování Zařízení poskytuje službu domova pro osoby se zdravotním postižením: v Nových Zámcích a v Litovli.

4 Nové Zámky Nové Zámky poskytují službu 47 mužům a 3 ženám - uživatelům sociální služby. Posláním sociální služby v Nových Zámcích je poskytování podpory osobám v nepříznivé životní situaci, způsobené dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem (mentálním postižením), která vyžaduje zejména podporu v základních životních potřebách. Sociální služba usiluje o zkvalitnění života uživatelů dlouhodobě závislých na péči a pomoci jiných osob. Sociální služba v Nových Zámcích je poskytována mužům a ženám ve věku od 27 let s mentálním postižením včetně přidružených smyslových nebo tělesných omezení, kteří jsou závislí na pomoci jiné fyzické osoby. Jedná se o osoby, které potřebují stálou (dlouhodobou) péči či pomoc ve většině základních životních potřeb.

5 Pobočka v Litovli poskytuje sociální službu 64 uživatelům: 11 ženám a 53 mužům. Posláním sociální služby v Litovli je poskytování podpory osobám v nepříznivé životní situaci způsobené zdravotním stavem (mentálním postižením) nebo nedostatečnými sociálními dovednostmi z něj vyplývajícími. Sociální služba usiluje o zapojení uživatelů do společnosti, získání soběstačnosti a maximální přiblížení se běžnému životu vrstevníků. Sociální služba v Litovli je poskytována mužům a ženám ve věku od 20 let s mentálním postižením (lehkým až středním) včetně přidružených smyslových nebo tělesných omezení. Jedná se o osoby, které jsou závislé na pomoci jiné osoby, nevyžadují však stálou podporu v základních životních potřebách. Litovel

6

7 Ubytování Ubytování je zajištěno v jedno až čtyřlůžkových pokojích se společným sociálním zařízením, v Litovli mají některé pokoje vlastní sociální zařízení a kuchyňku. Pokoje jsou vybaveny standardním nábytkem organizace i soukromým majetkem uživatelů. Uživatelům jsou k dispozici společné prostory pro výdej stravy - jídelna, společenská místnost, vestibul, dílny, relaxační místnosti pro aktivizaci, pro uživatele pobočky v Litovli se využívají prostory dílen na Července.

8

9

10

11

12

13 Stravování Stravovací provoz zajišťuje celodenní stravování uživatelům služeb v Nových Zámcích a v Litovli. Uživatelé, kteří mají racionální stravu si mohou vybrat oběd ze dvou druhů.

14

15 Konec 1. části prezentace


Stáhnout ppt "Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace."

Podobné prezentace


Reklamy Google