Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Terapeutické komunity

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Terapeutické komunity"— Transkript prezentace:

1 Terapeutické komunity

2 Terapeutické komunity
poskytují pobytové služby i na přechodnou dobu pro osoby závislé na návykových látkách nebo osoby s chronickým duševním onemocněním, které mají zájem o začlenění do běžného života

3 Základní úkony terapeutických komunit
a) poskytnutí stravy, b) poskytnutí ubytování, c) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, d) sociálně terapeutické činnosti, e) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

4 Terapeutické komunity II.
střednědobá a dlouhodobá pobytová léčba léčba je rozdělena do fází, důraz je kladen na intenzívní terapeutický proces a komunitní způsob života využívá se individuální poradenství, skupinové, rodinné a pracovní terapie (změna životního stylu, odpovědnosti za své činy – vnější a vnitřní motivace)

5 Cílová skupina uživatelů
Osoby závislé na návykových látkách Osoby s chronickým duševním onemocněním

6 Úhrada za služby Maximální výše úhrady činí: a) za úkon poskytnutí stravy 160 Kč denně za celodenní stravu Kč za oběd b) za úkon poskytnutí ubytování 170 Kč denně celkem (ubytování, zajištění podmínek pro úklid, praní ložního prádla a žehlení, zajištění podmínek pro celkovou hygienu těla)

7 Příklad služby terapeutické komunity
Terapeutická komunita ADVAITA, Liberec Pro 15 lidí od 18 let, kteří jsou závislí na nelegálních návykových látkách Léčba: zejména prostřednictvím osobního růstu a cestou změny životního stylu. Cena za pobyt: 260 Kč denně, Kč za měsíc (1. a 2. fáze programu), 180 Kč denně, 5 400 Kč za měsíc (3. fáze programu)

8 Organizace v Chrudimi a okolí
Není zde žádná organizace poskytující služby terapeutické komunity.

9 Zdroje Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 68), vyhláška č. 505/2006 Sb., (§ 3)


Stáhnout ppt "Terapeutické komunity"

Podobné prezentace


Reklamy Google