Evangelizace doma.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
…žiji podle Božích přikázání? …daruji peníze pro misii…?
Advertisements

ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Kde vzít energie k nadpřirozenému? Viktor Baláž, Vyškov,
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
31. Mojžíš se setkal s Hospodinem u hořícího keře
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Boj o modlitbu I Centrum pro katechezi v Olomouci, 2014.
STAŇ SE ZÁZRAK... Sk 3/1 Petr a Jan vystupovali o třetí hodině odpoledne — hodině modlitby — do chrámu. 2 Právě tam přinášeli nějakého muže, který byl.
Evangelizace PRO KAŽDÉHO. Proč evangelizace - Příkaz Písma (Mt 28:18-20, Mk 16:15-18, Sk 1:8) - Radost ze sdílení naděje.
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ. TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM CO PŘICHÁZÍ VČAS.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Přijď Duchu svatý.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Ve společenství s Matkou Boží
3. zasedání 32. synodu ČCE Praha – Vinohrady 15.května 2009 ČCE & evangelizace a misie.
Sv. Pavel – misionář a teolog 1. První dojmy 2. „Viděl jsem Pána“ 3. Dva věky světa 4. Starý a nový Adam 5. Bůh na kůlu hanby 6. Úvahy o „zmrtvýchvstání“
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
Kurzy Alfa – stručné představení
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
 Daniel 6:11 Když se Daniel dověděl, že byl podepsán přípis, vešel do svého domu, kde měl v horní pokoji otevřená okna směrem k Jeruzalému. Třikrát za.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
Světový den modliteb Program z Malajsie Pátek Kulturní a spolkový dům v Černilově Od 18:30 hod.
1. U stolu tvého církev tvá | zvěstuje, Ježíši | tvou smrtí že jsme spaseni, | poklade nejvyšší! | Tys věčně smířil s Otcem nás; | tvá oběť věčný platí.
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
BEZ LÁSKY KDYBYS MLUVIL CIZÍ ŘEČÍ, ANDĚLSKOU ŘEČ ZNAL,
1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ, TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM, CO PŘICHÁZÍ VČAS. TO JE MÁ PROSBA VE ZKOUŠKÁCH,
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
{  Zbav nás od zlého. Amen.. Zbav nás od zlého.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile  starokřesťanský hymnus,  oslava Boha Otce a Syna.
1. Na Siónu se čest ti dává, | ó Bože, Pane náš, | tam tobě lid tvůj chválu vzdává, | že hříšné přijímáš. | Tam k tobě budou přicházeti | i jiní odevšad,
1. Své víry základ založím na samém Kristu Ježíši. Jen s ním se mohu odvážit před Boží právo postavit. Ve skále, Kristu, zakládám a jiný základ podobá.
1. My vyznáváme: Hospodin a Ježíš Kristus, Boží Syn jsou jeden Bůh a není nic než jeho panství bez hranic. Amen.
Duchovní je obecné označení osoby, která je prostředníkem mezi věřícími a Bohem (což ovšem neznamená, že kontakt s Bohem nemohou věřící navázat přímo,
1. Bože, dík ti vzdávám, | že jsi Otcem mým, | zlá když přijde zpráva, | se vším k tobě smím, | v každičkou že chvíli | přístup k tobě mám, | a že sám.
Filosofie náboženské výchovy Učitelství v Novém zákoně Zuzana Svobodová.
Síla modliteb Modlitební procházky. Jako věřící jsem povolaní do vztahu s Otcem nebeským a tedy v neposlední řadě k modlitbám. Modlitbou rozumíme rozhovor.
1. Křti nás ohněm lásky svaté svojí, | zaněť srdce naše plápolem! | Přepaš horlivosti bedra naše k boji, | navštěv zase, | Pane, tuto zem!
1. Já jdu tam do Boží země, kde vládne jas, já jdu tam do Boží země, kde vládne jas, kde je na věky mír.
Je mentorování biblický koncept ?  Výraz není v Písmu  Výraz pochází z řecké mytologie : Odysseus svěřil výchovu a životní přípravu svého syna Telemacha.
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi.
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Markovo evangelium. Autor a datum vzniku Marek 50. – 60 po. Kr.
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
MISIJNÍ VÝJEZDY Pokračují i v roce Kdo pojede?
Jirka Pospíšil, , KC Naděje Bučovice
Jirka Pospíšil, AC Ivanovice
Ježíš.
Pro cenu utíkám, síly své napínám, vše co mám vydávám, pro tebe žiju! Nezadrží mě nic, chci vše co pro mě máš, mou hlavu pozvedáš, tobě náležím!
NEJVYŠŠÍ ÚKOL CÍRKVE.
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Nejkrásnější chvíle 1. Nejkrásnější chvíle vždycky jsou na kolenou. Nejkrásnější chvíle vždycky jsou na kolenou. V modlitbách když budeš stát, Duch svatý.
Transkript prezentace:

Evangelizace doma

Sk 1,8 dostanete sílu Ducha svatého, který na vás sestoupí, a budete mi svědky v Jeruzalémě a v celém Judsku, Samařsku a až na sám konec země.“

Jak se liší Jeruzalém a konec světa? Konec světa „je daleko“ Naopak Jeruzalém tam bydlím Rozumím si s nimi, sdílíme stejnou víru – Judsko Ještě mi rozumí , už nesdílíme stejnou víru – Samařsko zbytek (ani o Ježíšovi nikdy neslyšeli)

místo, kde bydlím

+ Výhody Známe se Pravidelně je potkávám Trávíme s nimi dost času

- Problém Znají mé slabosti a hříchy Když jim budu pořád opakovat kerygma , tak dospějí k názoru, že mám vygumovanou hlavu - > obrázek věřících Kontakt s nimi je často kvůli „světským“ hodnotám

Využít výhod a vyhnout se nevýhodám Dost času , známe se, pravidelně se setkáváme modlitba být s nimi čekání na příležitost Znají mé slabosti a hříchy neopakovat kerygma , Kvůli „světským hodnotám“ X

Modlitba (opakování) Požehnání a prosba, o Ducha sv. pro ně, Prosba, aby byli spaseni Prosba, aby byl k nim někdo vyslán, aby jim zvěstoval evangelium Modlitba za jejich věci

Být s nimi Snaha dodržovat spravedlnost a další (motivace k tomu, aby vše bylo podle Boha) Pomoc a podpora, včetně modlitby --- nepomáhat „prázdnými frázemi“ Naslouchání ---- preevangelizace (já, moje církev)

Čekání na příležitost Rozhovor (dva lidé musí se shodnout na hovoru o tomtéž)

A ještě Mohu je pozvat na evangelizaci ve farnosti Doprovodit je tam